Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen DATAF fuarını ziyaret eden HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, firmaların açtığı stantları ziyaret etti.

 

HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Saygın, il Yönetimi ile Edremit, Gürpınar ve Saray ilçe teşkilatlarından oluşan bir heyet, Van’da 7'incisi düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı (DATAF) ziyaret etti. Fuarda stant açan firma sahipleri ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan heyet, firmaları tek tek ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sayğın, fuara HÜDA PAR olarak destek sunmak amacıyla katıldıklarını belirterek şunları kaydetti: “Bu yıl yedincisi düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na parti olarak destek sunmak adına katıldık. Esnaflarımızı tek tek ziyaret edip, kendilerine Allah'u teâlâdan hayırlı kazançlar diledik. Bu tür fuarların özellikle de tarım ve hayvancılığın merkezi olan illerde düzenlenmesi çok önemlidir. Bu noktada özellikle ekonomisi tarıma, hayvancılığa dayanan ve bunun üzerine üretim yapan firmaların bu tür fuarların düzenlemesinin kendileri açısından ciddi bir ön açıcı nitelik taşımaktadır.”

 

Sayğın, üretici firmaların ürünlerini tanıtması ve çitçilerin de tarım faaliyetlerini daha sağlıklı yürütmesi adına bu tür fuarların önemli olduğuna dikkat çekti. Sayğın son olarak, “Ayrıca üretici firmaların burada gelip yatırım yapmaları açısından ve tanıtımı açısından yerel üreticilerinde diğer makine sahipleri ile de bir araya gelmesi ve sergilenen ürünleri görmesi, daha sağlıklı bir şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaya ciddi katkılar sağlıyor. Ben bu vesile ile bu fuarı organize eden yöneticilerin tamamına teşekkür ediyorum. Bu fuarın öncelikle şehrimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan temenni ediyorum.” İfade etti.

Editör: TE Bilisim