ŞEHRİVAN HABER: MEHMET ALİ EKİNCİ / ŞABAN BEYAZSAÇ

Kentte spor ve tesisleşme başta olmak üzere gerçekleştirilen sosyal faaliyetler ve organizasyonlar ile adından sıkça söz ettiren Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ataması gerçekleştirildi. 2014 yılında göreve başlayıp gençlik ve spor anlamında birçok alanda başarılı hizmetler sunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Nevzat İnanç, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek vedalaştı. 8 yıllık zaman dilimi içerisinde Van’da hem alt yapıya hem de sporcuya yatırım yapan bir kent olmasını sağlayan, müdürlüğün tarihindeki en büyük çalışmaları hayata geçiren ismi olan İnanç, sadece Van değil ilçelerin de tesislerin inşasında ve ilgili hizmetleri sağlamasında önemli bir rol üstlendi.

NEVZAT İNANÇ 8 YILLIK YÖNETİCİLİK DÖNEMİNİ ANLATTI

Gazetecilerle buluşmasında Van’da görevde bulunduğu 8 yıllık süreç içerisinde tamamlanan, devam eden ve proje aşamasındaki yatırımlardan söz eden İnanç, göreve geldiği 2014 yılında 29 adet olan faal tesis sayısını 56 adete çıkararak kente ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Van’a veda ederken geride 50’yi aşkın faal tesis, onlarca proje, gençlik ve spor yatırımı, binlerce başarı sporcu ve devam eden önemli çalışmalar bırakarak giden İnanç, “Kentimden gidiyorum ama kalbim burada kalacak, ilimiz en iyi projeleri kazandıracak çalışmaları da terk etmeyeceğim.” Diyerek Van’a ve Vanlılara veda etti.

İNANÇ: ZORUNDU BİR NEDENDEN DOLAYI VAN’DAN AYRILIYORUM

Veda ziyaretinde Van’daki çalışmalarla ilgili detaylı değerlendirmeler paylaşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Benim Van’dan gidişim benim isteğim üzerine olmadı. Zorunlu bir nedenden dolayı gidiyoruz. Her yerden insanlar bir şey üretirken muhakkak ki eksiği olacaktır. Bunalar hayata karşılaşacağımız şeylerdir. 8 yılla yakındır burada görev yapıyoruz. İlimizde bu görevin sonuna geldik. Bu gidişimiz çok uzun olmayacaktır. Görev yaptığımız süre içinde yaptığımız projelerin tamamına daha iyi yerlere gelebilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu memleketin bana yüklediği sorumluk bilinçli içinde olarak sürekli çalışmalar ürettik. Bizden öncede burada müdürlerimiz ellerinden geleni yaptı.” Dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

İnanç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bizim karar verdiğimiz ama uygulayamadığımız çalışmalar da oldu. Karar veren mercilerimizde olduğu için kendi kararlarımızı uygulayamıyoruz. Biz de elimizden gelen yaptık. Memleketimize Vanlı ya da Vanlı değil anlayışına hiç takılmadan ilimize neler yapacaklarını önemlidir. Van’ın hak ettiği yerde olması için çalışmalılar. Gençlik spor alanı içinde Türkiye’nin herhangi bir ilinden gelmesi fark etmeksizin bu il için çalışmalıdır.” Dedi.

İNANÇ: GÖNLÜM GİTMEK İSTEMİYOR

Kendisinin Van’da kalmasının istediğini söyleyen İnanç, “Memleketimiz için en iyi çalışmayı memleket evladı yapardı. Gönlümüz isterdi kendimiz ilimiz için çalışalım. Bizim için de önemli olan kent için daha iyi nasıl çalışmalar yapacağıdır. İlimizi daha iyi projelerle desteklemek. Biz bunun için çok çalıştık. Elimizden gelen her şeyi de yaptık. Çok eleştiri aldık ama bir kadar olumlu dönüşler aldık. Bakanlığımız ile ortak çalışmaları da yaparak göreve geldiğimiz tarihten itibaren bunları iki katına çıkardık. Burada bizimde eksiklerimiz oldu. Bu eleştirileri çoğunu da dinledik çoğunu da duyduk ama biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu eleştirilerin yerine olması, hakaret olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“GİDİYORUM AMA KALBİM BURADA KALACAK”

Bugüne kadar basınla bir arada olduklarını ve yapılan projelerin tamamının basınla paylaştıklarını dille getiren İnanç, “Basın ile bugüne kadar herhangi yanlış bir bilgi paylaşmadık. Basınımıza da büyük şükranlarımız var. Sürekli bizimle bir arada oldular. Yaptığımız projeleri eksiz olarak kamuoyu ve halkımıza anlatıp paylaştılar. İlimizden ayrılırken şahsıma yapılan haberlerin hiçbirinde olumsuz bir şey görmedim. Birkaç yerde hakaret içiren eleştirilere denk geldim onlar içinde bir şey diyemiyorum. Yapılan projeler için tekrar dille getiriyorum sizlerin çok büyük bir payı vardır. Kentimden gidiyorum ama kalbim burada kalacak, ilimiz en iyi projeleri kazandıracak çalışmaları da terk etmeyeceğim. Hepinize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

İNANÇ: GÜÇLÜ EKİBİM İÇİN BÜYÜK TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Yapılan bütün bu faaliyetlerin arkasında çok güçlü bir ekibin olduğunu söyleyen İnanç, “Van için çalışmalarını yürüten Gençlik Spor ailesini her bir ferdinin emeğinin olduğu, güçlü bir çalışmanın ürünüdür. Sayın bakanımızın ve bakanlığın yapmış olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kentimizde görev yapan kurum amirlerini bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığı, desteklerini eksiksiz bir şekilde yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Buradan gittikten sonra da desteklerini hiç eksik bırakmayacağını da biliyoruz. Şahsım ve kurumum adına hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

8 YILDA 22 TESİS YAPILDI, BAZI PROJELERİN KATKISI BÜYÜK OLDU!

İnanç, o buluşmada kendi döneminde yapılan çalışmalar, faaliyetler ve yatırımlarla ilgili detaylı bir sunum da yaptı. İlk olarak tamamlanan tesislerden söz eden İnanç, kendi döneminde tam 22 tesisisin kente kazandırıldığını ifade etti. Van’da tamamlanan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan projeleri anlatan İnanç, projeleri şöyle sıraladı: Nur Tatar spor salonu, Özalp futbol sahası, Erciş gençlik merkezi, Tuşba gençlik merkezi, 17 okul bahçesine çok amaçlı spor alanları yapımı, İpekyolu gençlik merkezi (ezberciler iş merkezi) İpekyolu ilçe müdürlüğü (ezberciler iş merkezi), İl müdürlüğü hizmet binası, 12 dev adam spor salonu, 14 adet genç ofis yapımı, Edremit ilçe stadı , Sanayi futbol sahası, Gevaş futbol sahası, İşgem futbol sahası, Gürpınar gençlik merkezi, Erciş ilçe stadı ve atletizm koşu parkuru, 800 kişi kapasiteli 1 adet kız yurdu ve sosyal tesis, Seyyid fehim arvasi – imam şafii erkek öğrenci yurtları sosyal tesis, Amine hatun-Aişe Sıddıka kız öğrenci yurtları sosyal tesis, kamera sistemi, arşiv ve atölyeler.”

İLÇELER DE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILIYOR

Öte yandan kentte devam eden tesislerle ilgili de bilgi veren İnanç, ilçeler nezdinde ayrı ayrı yürüyen 14 ayrı çalışmanın olduğundan söz etti. İnanç, yapımı devama eden projeleri ise şöyle sıraladı: “MURADİYE, 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet nizami çim yüzeyli sentetik futbol sahası 2'li soyunma odası ve 500 kişilik portatif tribün yapımı, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı, SARAY: 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı, 2 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, TUŞBA: 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu yapımı, 1 adet çok amaçlı spor salonu (sporcu fabrikası) yapımı, 1 adet nizami çim yüzeyli sentetik futbol sahası, 4'lü soyunma odası ve 500 kişilik portatif tribün yapımı, 6 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı devam ediyor.”

TÜM İLÇELERİN SPOR SAHALARI VE SPOR ALANLARI OLACAK!

“Yine, BAHÇESARAY: Bahçesaray müküs çayı üzerine rafting parkuru yapımı, 1 adet gençlik merkezi yapımı, 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, GÜRPINAR: 1 adet gençlik merkezi yapım, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, İPEKYOLU: Bin kişi kapasiteli betonarme tribün ve 8 kulvarlı atletizm pisti yapımı, 1 adet 2000 kişilik spor salonu yapımı, 10 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, ÇATAK: 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı ÖZALP: 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı, 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, ÇALDIRAN: 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı, 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, BAŞKALE: 1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 500 kişiliktribün ve 4'lü soyunma odası yapımı, 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapımı, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı ve Merkez ilçelere 100 çift basketbol potası dağıtımı devam ediyor.” Dedi.

Editör: TE Bilisim