Önder ALTINAL - Şehrivan


Hitit Holdinge bağlı Caratpark Van evlerinde çalışan inşaat işçileri 10 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Feqiye Teyran Parkı’nda toplanarak bir basın açıklaması yapan işçiler adına açıklama yapan Şuayp Tanrıverdi, Van Valiliği başta olmak üzere bütün yetkili kurumların kendilerine destek vermesini istedi.

TANRIVERDİ: ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

2014 Ocak ayından itibaren maaşlarını alamadıklarını iddia eden Tanrıverdi, “Bizler yaklaşık bir buçuk yıldır Hitit Holdinge bağlı Caratpark Van evlerinde çalışan inşaat işçileriyiz. Çalıştığımız süre boyunca işlerimizi hiç aksatmadan sürdürdük. Ancak 2014 Ocak ayından itibaren maaşlarımızı alamıyoruz. Yaklaşık 25 işçi olarak Hitit Holding tarafından mağdur ediliyoruz. Şirket yetkililerinin bizleri sürekli oyalamalarından ve verdikleri boş sözlerinden bıktık. Artık yeter diyoruz. Hepimiz aile geçindirmek zorundayız ve hepimizin çocukları var. Bıçak kemiğe dayandı artık, hiçbir işçi arkadaşımızın artık dayanacak gücü kalmadı. Okullar açıldı çocuklarımıza para veremiyoruz, kış geldi yakacak alamıyoruz.” dedi.

“HAKKIMIZI ALMAK İÇİN TÜM YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Hitit Holding patronu Sait Börekçi’ye seslenen Tanrıverdi, “Bizler Ocak ayından beri ücretlerini ödemediğiniz ve oyaladığınız emekçileriz. İnşaata başladığınız dönem yapılan inşaatla tüm Vanlıların faydalanacağını ve mutlu olacağını belirtmiştiniz. Ancak Vanlı işçileriniz olarak bizleri mutlu etmediğiniz gibi mağdur ettiniz. Bizlerin 9 aylık maaşlarını biran önce ödeyerek gerekeni yerine getirin.” ifadelerini kullandı. Haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurgulayan Tanrıverdi, “Bizler bu süreçten sonra hakkımızı, alın terimizi, ekmeğimizin karşılığını alana kadar demokratik haklarımızı kullanarak başta eylemler olmak üzere yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu vesileyle başta Van Valiliği ve bütün kurumların bize destek vermelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasından sonra işçiler sessiz bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim