Meral YILDIZ / ŞEHRİVAN

Van Merkez İpekyolu İlçesinde Temmuz 2019’da 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan market sahibi E.B. hakkında “Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma” ve “Nitelikli cinsel istismar” suçundan 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay Temmuz 2019 tarihinde Van merkez İpekyolu İlçesinin Karşıyaka Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, annesi, E.L.'yi alışveriş için markete gönderdi. Ancak küçük kıza, market sahibi E.B. cinsel istismarda bulundu. Anne eve dönen kızındaki farklılığı hissetti. Ne olduğunu sorması üzerine de cinsel istismar olayını öğrenince polisi arayıp şikayetçi oldu. Olayın polise intikal etmesinin ardından E.B. gözaltına alındı. Olayın yaşanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında kamu davası açıldı. E.B. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

UCİM DAVAYA MÜDAHİL OLDU 

E.B. Van 1’inci Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. “Nitelikli Cinsel İstismar” suçundan yargılanan E.B. duruşmaya SEGBİS ile bağlanırken taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada konuşan sanık E.B. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını söyleyerek tahliyesini istedi. 

UCİM adına davaya müdahil olan Müşteki avukat Neriman Balbal, duruşmada yaptığı savunmada E.B.’nin işlediği suçun delillerle sabit olduğunu belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. 

MÜDAFİ TARAF SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ 

Duruşmada savunama yapan müdafi avukat da müvekkiline atılı suçlamaları kabul etmeyerek, olayın bir iftiradan ibaret olduğunu söyledi. Müdafi avukat savunmasında “Müvekkilime atılı suçları kabul etmiyoruz ve müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” dedi.  Mağdurun ailesi ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. 

SANIK 33 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Savunmaların ardından iddia makamı mütalaasını tekrarlayarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mütalaanın tekrarlanmasının ardından mahkeme heyeti sanık E.B. için “Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma” ve “Nitelikli cinsel istismar” suçundan 33 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.  

Editör: TE Bilisim