Van TSO Kadın girişimciler kurulu proje yarışması düzenleyecek. Yarışmayla ilgili bilgiler veren, İcra Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, bu yarışmada hedeflerinin kadın girişimcilerin hayata geçirmek istedikleri fikirlerini, hayallerini gerçekleştirmek istediklerini ve bunun da bir kelebek etkisi ile topluma yayılmasını arzuladıklarını söyledi.

 

Van TSO Kadın girişimciler kurulu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önce birçok yenilik ve projeye imza atan Girişimciler Kurulu şimdi de proje yarışması düzenleyecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi veren İcra Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, her kadının hayalleri olduğunu söyleyerek, “Biliyoruz ki, her kadının aklında, ‘Ah şunu yapsam’, ‘Keşke şöyle bir yerim olsa da şu işi yapsam’, ‘Param olsaydı şunu yapardım’ tarzında bir dolu hayali vardır. Hayalleri vardır ama imkanları yoktur. Bizim yapmak istediğimiz elbette ki tümüne ulaşamasak da en azından bir kaçının hayallerini hayata geçirmelerine küçük bir dokunuşla destek olmak aynı zamanda rol modeller oluşturmaktır.” Dedi.

 

ODABAŞI: KADINLAR BAŞARILI BİR GRAFİK ÇİZİYOR

Projeyle ilgili de detayları açıklayan Odabaşı, “Proje ödülümüz, fikirlerini hayata geçirmek. Bunun bir kelebek etkisi ile topluma yayınlamasını da bekliyoruz. İmkan yaratma fikrinin de toplum tarafından benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir baba kızına, bir girişimci fikri olan bir kadına, bir atölye kendi çalışanına imkan tanıyabilir. O zaman kadının gücünün ne kadar büyük ve etkili olduğunu göreceklerdir. İş hayatında kadınlar başarılı bir grafik çiziyor ve geçmiş yıllara oranla sektör seçimleri de değişiyor, genişliyor. Kadınlar işlerine tutkuyla sarılıyor, mücadeleci bir tavır sergiliyorlar. Biz geleceğin girişimci kadınlarına güveniyoruz. Onları projeleriyle birlikte bekliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim