Kış mevsiminin uzun sürdüğü Erzurum'da karla mücadele ekipleri, Nisan ayının ortalarında da kar yağışına karşı hazır bekliyor.

Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri, kar ve soğuğuyla bilinen kentte Ekim Ayı'ndan Nisan ayına kadar yoğun mesai yapıyor.

6 aydır çalışmalar sürüyor

Kış koşullarında ulaşımda aksama yaşanmaması için yoğun çalışan ekipler, 6 ay boyunca kentte kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Belediyeye bağlı 2 bin personel ve yaklaşık 1000 iş makinesiyle karla mücadele eden ekipler, Nisan ayının ortalarında dahi hem yol açma çalışmalarına devam ediyor hem de kar yağma ihtimaline karşı hazırda bekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu yıl Türkiye'de beklenmedik bir kar yağışı olduğunu söyledi.

"Bu yıl anormal bir yağış ile karşılaştık"

Erzurum'un kış şehri olması ve kentte kayak merkezlerinin bulunmasından dolayı sezon boyunca kar yağışı beklediklerini anlatan Sekmen, "Her yıl mevsiminde kar yağsın istiyoruz fakat bu yıl anormal bir yağış ile karşı karşıya kaldık. Kendi ekiplerimizle gerek şehir merkezinde, gerek taşra ilçelerimizde, gerekse mahallelerde 1800 yerleşim alanında bu temizliği yerine getiriyoruz. Büyük bir mücadele verdik, yolları açık tutmaya gayret ettik." dedi.

Sekmen, şehir merkezinde yaşayanların kış koşullarında herhangi bir aksaklık ya da olumsuz durumla karşılaşmadığını aktararak, tipi nedeniyle kırsalda zaman zaman olumsuzluklar yaşandığına işaret etti.

Editör: TE Bilisim