CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

 Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, siz de görüyorsunuz ben de görüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. Gerçeklerden o kadar kopuk bir yapı var ki; eleştiri geldiği zaman "Gözlerimize bakın" diyorlar. Türkiye geçmişinde de krizler yaşadı. Ama tüm krizler atlatıldı. 

Devlette liyakat sistemini getirseniz devleti içten içe çürütürsünüz. Samimiyetle söylüyorum ilk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dar gelirliden alıp üst gruba kaynak aktarılma şeklini görüyorum. 2018'den bu yana başlangıçta var olan kriz, ekonomik buhrana dönüştü. Bir sosyal buhranla karşı karşıyayız. Bunun ne kadar farkında emin olun bilmiyorum. Vatandaştan kopan, derdini dinlemeyen, sormayan bir yönetim Türkiye'de var olan sorunları çözemez, çözemiyor da zaten. 

Üç yöntemle alt gelir gruplarından topladıkları kaynakları bir avuç kişiye aktarıyorlar. Birincisi Yap İşlet Devlet projeleri, dolar garantili. Aynı hastane devlet yaptığı zaman 3 milyara mal oluyor. Kamu Özel İşbirliği olduğu zaman bu fiyat 6 milyara çıkıyor. Neredeyse bir hastane karşılığında bir başka hastanenin maliyetini de veriyoruz. Beşli çete bu işin kurmayı. Beşli çetelerden bu milleti kurtaracağız, sözümüz söz.

İkincisi, Kur Korumalı Mevduat. Türk Lirası eriyor, tutamıyorlar. Akılları sıra formül buldular. Beyler milyarları aldığı zaman hiç vergi ödemeyecekler. Bu ne demektir? Alt gelir gruplarından bir avuç kişiye kaynak aktarılıyor, üstelik vergisiz.

Üçüncüsü, hani Türk Lirası var ya, değeri kalmayan Türk Lirası. Acaba Bahçeli cebinde dolar mı taşıyor Türk Lirası mı? Ben merak ediyorum. Türk Lirası erirken, üstünde de 'Türk' yazarken paranın bu kadar itibarsızlandığı bir dönemde Bahçeli kalkıp Türk Lirasını itibarsızlaştıran iktidara destek veriyorsa orada bir sorunumuz var demektir. Ciddi paraları faiz olarak ödüyorlar bir avuç kişiye.

Şimdi bir dördüncüsü çıktı. 2 milyon liralık bir daire alacaksınız diyelim. 10 yıl süreyle ayda 27 bin 200 lira faiz ödeyeceksiniz. Bunun yıllık faizi yüzde 11. 2 milyonluk krediyi kim alır? Ayda 27 bin lirayı kim öder? Kim alacak bu parayı? Bir villası olup ikinci villasını alacak.

BAHÇELİ'YE YANIT

Bahçeli cebinde dolar mı Türk lirası mı taşıyor? Merak ediyorum. Bahçeli, hala Türk lirasını itibarsız hale getiren iktidara destek veriyorsa orada bir sorun var deriz. 

ÇİFTÇİ NEDEN KAZANAMIYOR? NEDEN DIŞARIDAN İTHAL EDİYORUZ?

Çiftçi neden kazanamıyor. Neden dışarıdan alıyorlar. Tarım arazilerinin parçalanmasına devam ediliyor. Dışa bağımlıyız diyorlar. 'Siz ekmeyin biz size vereceğiz' diyordu Dünya Bankası. Etten buğdaya kadar her şeyi dışarıdan alıyoruz.

"ELEKTRİĞE ZAM GELECEK"

Zamların arkası kesildi mi? Bundan sonra zamlar devam edecek. Elektrik üreticileri taban fiyatını yükseltti. Bu zam gelecek demek. Temmuz ve Ağustos'ta elektriğe zam gelecek.

Editör: TE Bilisim