İşte Mercedes EQS'nin Türkiye fiyatı ve özellikleri... 

Mercedes’in lüks segment elektrikli sedanı EQS ilk aşamada 385 kW (523 HP) gücündeki EQS 580 4MATIC modeli Türkiye’de EQS’te aerodinami uzmanları ile tasarımcıların yakın iş birliği ve “Amaca Yönelik Tasarım” yaklaşımını kapsayan çok sayıda titiz detay sayesinde elde edilen 0,20 Cd rüzgar sürtünme katsayısı ile rekor Cd değerine ulaşıldı.

Aracın Türkiye fiyatları 4.2 ile 4.6 milyon TL arasında değişiyor.

Öncelikle fiyatını belirtelim: 2022 model olarak iki versiyonla satışta. 523 hp gücündeki EQS 580 4Matıc Heritage versiyon 4.207 bin TL.

658 hp’lik EQS 53 4Matic+ ise 4.650 bin TL. Her iki versiyonun ÖTV oranı yüzde 60 dilimine giriyor.

S-serisi'nin elektrikli bir platform üzerinde sıfırdan inşa edilmiş versiyonu olan EQS, sade çizgiler ve kesintisiz çizgileriyle, altında yatan kaplanı gizliyor.

Ön tasarımda Mercedes-EQ’ya özel Mercedes-Benz yıldızına sahip siyah radyatör ızgarası ve bir ışık bandı ile birbirine bağlanan yenilikçi farlar yer alıyor. Radyatör ızgarasında 1911 tescilli Daimler-Motorengesellschaft’ın orijinal yıldızı kullanılıyor.

600 km menzil

Otomobil lüksünden, konforundan ve güvenliğinden taviz verilmeden, elektrikli bir otomobilin nasıl olması gerektiğini 600 km’yi rahatlıkla aşabilen (649 km) tamamen elektrikli menzili ve yüksek akıma sahip hızlı şarj istasyonlarında sadece 15 dakikada yaklaşık 300 kilometrelik menzil sunabiliyor

Tasarımda heyecan verici noktalardan biri olarak öne çıkan Hyperscreen, MBUX akıllı sistemi ile donatılı. Büyük ve kavisli bir şekilde, sol A sütunundan sağ A sütununa kadar bütün bir konsol boyunca uzanıyor. Geniş camın ardında toplamda üç adet ekran bir araya gelerek tek bir ekran gibi görünüyor.

Ön yolcuya ait 12,3 inçlik OLED ekran, yolcu koltuğunda da kişiselleştirme ve kontrol alanı sağlıyor. Yasal düzenlemelere bağlı olarak sürüş sırasında eğlence işlevlerine sadece bu ekrandan erişim sağlanabiliyor. Akıllı kamera tabanlı bir güvenlik sistemi, sürücünün ön yolcu ekranına baktığını algılaması halinde otomatik olarak ekranı karartıyor.

Yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğünde alanı temizleyebilen havalandırma sistemi ENERGIZING AIR CONTROL PLUS ise, EQS iç mekanındaki hava kalitesi konusunda da kapsamlı bir hizmet sağlıyor.

Yapay Zeka (AI) sayesinde öğrenme yeteneğine sahip ve buna bağlı olarak yeteneklerini geliştirebiliyor. Örneğin; çocukların okul önünde araca güvenle binmesini sağlamak için-arka kapıları açabiliyor.

Ayrıca, her farda üç adet güçlü LED ışık DIGITAL LIGHT far teknolojisi ve aracın çevresinde bulunan sensörler sayesinde park sistemleri; sürücü manevralarına yardımcı oluyor.

Yeni S-Serisi’ni esas alan EQS’in dört kollu ön ve çok kollu arka aks mimarili şasisi; standart sunulan AIRMATIC ADS+ havalı süspansiyonla birlikte çalışıyor. Aracın yüksekliğini ve karakterini ayarlayabilen sistem; “Comfort” (konfor), “Sport” (spor), “Individual” (kişisel) ve “Eco” (ekonomi) olmak üzere DYNAMIC SELECT sürüş modları; süspansiyon ayarlarını kullanım ihtiyacına göre ayarlanabiliyor.

Tüm EQS versiyonlarının arka aksında bir elektrikli güç-aktarma sistemi (eATS) bulunurken, 4MATIC versiyonlarının ön aksında da bir eATS bulunuyor. 

385 kW (523 beygir) gücündeki tamamen elektrikli yeni Mercedes EQS 580 4MATIC, kullanıcılarına 649 kilometreye (WLTP) varan menzil sunuyor.

Doğru akımlı hızlı şarj istasyonlarında 200 kW’a kadar şarj edilebilen EQS, yalnızca 15 dakikalık bir şarj ile 300 kilometreye kadar menzile ulaşabiliyor. 

Evde veya halka açık şarj noktalarında entegre şarj cihazı kullanılarak, AC ile 11 kW’a kadar şarj edilebiliyor.

AC şarj özelliği için 2022 yılı içerisinde 22 kW opsiyonu da sunulacak. 

Ayrıca konuma ve batarya tasarrufu sağlayan şarj gibi işlevlere bağlı olarak otomatik olarak etkinleştirilebilen çeşitli akıllı şarj programları bulunuyor.

Editör: TE Bilisim