ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Pfizer ilaç şirketinin sunduğu Koronavirüs ile ilgili merakla beklenen rapor sonuçlarını duyurdu. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) düzenlediği rapor tam 23 sayfadan oluşuyor. Raporda üçüncü doz Koronavirüs aşısı ile ilgili analizinde açıkladı.

YETKİLİLER 3 DOZ KORAONAVİRÜS AŞISI İLE İLGİLİ RAPOR YAYIMLADI

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Pfizer ilaç şirketinin rapora göre, yetkililer BioNTech 2.doz aşıdan altı ay sonra takviye bir doz daha Aşı olan 300 yetişkinin bağışıklık tepkisini incelediler ve güçlü bir bağışıklık geliştiğini ifade ettiler.

RAPORA GÖRE 2. DOZUN ÜZERİNDEN 6 AY GEÇTİKTEN SONRA AŞININ ETKİNLİĞİ DÜŞÜYOR

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Pfizer ilaç şirketinin raporuna göre üçüncü bir dozdan bir ay sonra, Delta varyantına karşı nötralize edici antikor seviyelerinin, ikinci dozdan bir ay sonra olduğundan beş ve ya yedi kat daha yüksek olduğunu belirtti. Rapora göre ikinci dozdan 6 ay sonra aşının etkinliği yüzde 12 oranında düşüyor.

İSRAİLDE AŞILAMA TAMAMLANMASINA RAĞMEN VAKALAR NEDEN ARTIYOR

Yayımlanan raporda İsrail'de aşılanmış insanlar arasında hızla yayılan enfeksiyonların nedenin aşının üzerinden 6 ay geçmesi ve etkinliğini azaltması olarak nitelendirildi. Yetkililere göre Delta varyantı ve diğer varyantların artması da vaka sayılarını arttırıyor. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Pfizer ilaç şirketi tarafından yapılan açıklamada ‘Mevcut veriler, özellikle şu anda dolaşımdaki varyantlara karşı, takviye dozunun etkinliğini desteklemelidir’ ifadeleri de yer aldı.

Editör: TE Bilisim