Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Doğu Anadolu Bölgesinde havanın genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Muş ve Bitlis'in güneyi ile, öğle saatlerinde Van'ın güneyi ve Hakkari'de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor. Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, zamanla güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıklarının; Hakkari ve Muş 21, Van 17, Bitlis’te 18 derece olması beklenmektedir. " Denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zaman zaman bölgesel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın zaman zaman güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim