ŞEHRİVAN HABER/ Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, batı ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Antalya ve Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca Doğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, bu akşam saatlerinde Hatay kıyılarında, bugün (Salı) Edremit Körfezi çevresinde beklenen yağışların ise yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın Parçalı bulutlu yer yer çok bulutlu, batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

VAN °C, 3°C Parçalı bulutlu

AĞRI °C, 3°C Parçalı bulutlu

ERZURUM -5°C, 2°C Parçalı ve çok bulutlu, batı çevreleri kar yağışlı geçecek

MALATYA °C, 4°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve Kar yağışlı geçecek

MUŞ 5°C Parçalı bulutlu

HAKKÂRİ 6°C Parçalı bulutlu

BİTLİS 3°C Parçalı bulutlu

DON VE BUZLANMA UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinde Hatay kıyılarında, bu gece saatlerinden sonra Kıyı Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; bugün (Salı) sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz'in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim