Moğolistan Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan 31.05.2017 tarihinde Bakan Yardımcımız Sayın Fatih ÇİFTCİ’ye bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

 

Bahse konu ziyarette, Sayın ÇİFTCİ tarafından, iki ülke arasındaki üst düzeyde var olan yakın diyalog ve dostluk ilişkilerinden ve Moğolistan’ın 2011 yılında kabul ettiği "Dış Politika Konsepti"nde ABD, AB, Japonya, Güney Kore ve Hindistan'la birlikte Türkiye'nin de "üçüncü komşu" olarak zikredilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi. Moğolistan ile gümrük alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi, ikili ticaret hacminin artırılması, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler konusunda işbirliğinin derinleştirilesi konularında Bakanlık olarak her türlü destek ve katkıya açık olduğumuz ifade edildi. Sayın ÇİFTCİ tarafından, ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin de bilgi verilerek, FETÖ’nün uluslararası arenada da faaliyet gösterdiği bu minvalde, Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklere tam uyumlu olarak, temel hak ve özgürlüklere saygılı olarak ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde tüm gerekli önlemleri almaya kararlı olduğunun altı çizildi. Bu çerçevede, söz konusu terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

 


Sayın RAVDAN tarafından ikili ilişkilerin seviyesinden duyulan memnuniyet dile getirilerek, ilerleyen dönemlerde işbirliğini derinleştirerek kaçakçılıkla mücadele ve uluslararası havalimanlarında görevli gümrük personelinin eğitimi başta olmak üzere pek çok alanda eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesinin arzu edildiği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim