Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Kutlu Doğun haftası nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kentte yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Bu yıl Kutlu Doğum haftası kapsamındaki etkinliklerin ‘Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet’ temasıyla gerçekleştirileceğini söyleyen Müftü Arvas, Bir hafta sürecek etkinliklerde Hz. Peygember'i daha iyi tanımak, anlamak ve sevgisini canlı tutmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Kutlu Doğum haftası nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve Müftü yardımcıları, bu hafta düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Etkinliklere vatandaşların katılması için çağrıda da bulunan Arvas, vatandaşların etkinliğe katılımı için herkesin desteğini beklediklerini vurguladı.

 

ARVAS: AMAÇFARKINDALIK YARATMAK

Müftü Arvas, yaptığı açıklamada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamındaki etkinliklerin ‘Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet’ temasıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Bir hafta sürecek etkinliklerde Hz. Peygember'i daha iyi tanımak, anlamak ve sevgisini canlı tutmayı amaçladıklarını belirten Arvas, “Programlarda tevhid ve vahdet konusunda fert ve toplum hayatında farkındalık ve bilinç oluşturmasına katkı sağlamak, tevhid inancını ve vahdet anlayışını zedeleyen unsurlara dikkat çekmek hedeflenmektedir. Kutlamalar çerçevesinde, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik dini duyarlılık ve birlikteliği canlı tutacak vaaz, hutbe, panel ve konferans aracılığıyla topluma sahih dini bilgi sunmaya yönelik çalışmalar yapılacak.” Dedi.

 

DESTEK İSTEDİ

Kutlu Doğum Haftası kapsamında il ve ilçelerde 2 bin 865 etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Arvas, programları yürütecek bir komisyon kurduklarını söyledi. Vatandaşların etkinliklere katılımı için herkesin destek vermesini isteyen Arvas, bir hafta boyunca etkinlik düzenleyeceklerini de belirtti. 


 
ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN
Editör: TE Bilisim