2011 yılında temelleri atılan ancak daha sonra yaşanılan sorunlar yüzünden bir türlü tamamlanamayan ve çürümeye bırakılan çok katlı otopark Vanlıların gözünde hayal parka dönüştü. Şehrivan Gazetesi olarak bir süre gündeme aldığımız çok katlı otopark için nihayet adım atılıyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, sorunun kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

 

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON VERİLSİN”

Defalarca gündeme gelen çok katlı otopark ve gerek çevre esnafı gerekse de Van kamuoyunun hedefi haline geldi. Çevre esnafı temeli atıldıktan sonra çürütülmeye terk edilen otoparkın görüntü kirliliği oluşturduğunu ve kirliliği de artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi. İnşaatın bitmesinin kente katkı sağlayacağını ve kirlilikten kurtulacağını belirten esnaf; “Biz bölgede kirli görüntüden kurtulacağımız için oldukça umutlanmıştık. Fakat bitmeyen inşaat yüzünden burası daha da karışık bir yer haline geldi. Bitmesi halinde hem bu sokaklar hem Van büyük bir dertten kurtulacak. Bakın park sorunundan dolayı araçlar buralarda kaldırımlara park ediyor. Küçük bir boşluk bulan hemen park açmaya çalışıyor, böyle olunca düzen daha da bozuluyor. O yüzden artık bir müdahale şart. Çok katlı otoparkın bitmesi artık farz oldu.” İfadelerini kullandı.

 

ÇOK KATLI OTOPARK NİHAYETE ERECEK

4 yıldır yapımı tamamlanmayan ve çürümeye terk edilen çok katlı otopark için Büyükşehir Belediyesi’nden müjdeli haber geldi. Konuya dair bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, sorunun Van Belediyesi’nden kalan bir problem olduğunu belirterek, 2015 yılı içerisinde çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde 2014 yılı faaliyet raporlarını açıkladıklarında oto park sorununa da açıklık getireceklerini dile getiren Sönmez, “Konunun detaylarını şuanda açıklama durumumuz yok. Eş başkanlarımız 2015 yılı faaliyetleri çerçevesinde bunu açıklayacaklar. Konu kamuoyuyla paylaşılacak” dedi. Sorunun 2015 yılı içerisinde tamamen çözüleceğini de ifade eden Sönmez, projelerini faaliyet raporlarının okunacağı zaman kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.


ŞEHRİVAN ÖZEL-MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim