ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Partiler Türkiye’nin dört bir yanında olası bir seçim için hazırlıklarını sürdürürken, seçimi tarihinde yapma kararı bizatihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Ak Parti cephesinde ise çalışmalar bu yönde ilerliyor. Ak Parti ülke genelindeki çalışmalarını bölgelere, illere, kadınlara ve gençlere özel olarak programlarla sürdürürken Van’da da geçtiğimiz günlerde önemli bir buluşma gerçekleşti. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak gençler için hazırlanan programda AK Parti’nin yeni ve eski önemli siyasetçilerinin katıldığı bir etkinlik gerçekleşti. Bu etkinlikte AK Parti’nin en önemli birimlerinden birisi olan Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevi yürüten Vanlı siyasetçi Ömer Arvas aldı. Etkinlikte Şehrivan’a özel açıklamalarda bulunan Arvas, seçim kampanyaları, Van ile ilgili çalışmalar, gençlere özgü hazırlıklar ve daha birçok önemli konuyu değerlendirdi.

AK PARTİ CEPHESİNDEKİ HAZIRLIKLAR DA SÜRÜYOR

Seçim tarihi henüz belli olmamasına rağmen partilerin de bu kapsamda çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. AK Parti’de de geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında genel merkezde yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile seçim hazırlıkları resmen başladı. Bu kapsamda seçim beyannamesi ve seçim manifestosunun içeriği üzerinde çalışmalar yapılacak. Bu süreçte AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında yapılanlara dikkat çekilerek yeni vaatler sıralanacak. Teşkilat Başkanlığı yapılacak miting programları ve teşkilatların saha çalışmalarına ilişkin program hazırlayacak. Seçim İşleri Başkanlığı da sandık müşahitleri ve görevlilerinin tespiti ve bunların eğitimi için hazırlıklarını yapacak. Tanıtım ve Medya Başkanlığı da seçim sloganları, müzikler ve görsel içerikler üzerine yoğun bir çalışma yapacak. Seçim öncesi Şehrivan’a konuşan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arvas, Van’da 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere ilişkin çalışmalarının olduğunu dile getirdi.

ARVAS: VAN’DA İLK DEFA OY KULLANACAK SEÇMENLERLE İLGİLİ ÖZEL ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Van’da 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere ilişkin çalışmalarının olduğunun altını çizen Arvas, “Van, Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri. Yıllarca burada, bu toprakları terörle, baskıyla, insanları korkutarak yönetmeye çalıştılar. Bunu elde edemeyince farklı yollara teşebbüs ettiler. Biz 20 yıldır AK Parti iktidarında hiçbir bölge ayırt etmeksizin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her bölgeye dokunduk. Cumhurbaşkanımız Van’a ayrı bir önem veriyor. Önümüzdeki seçimde Van’da 100 bine yakın genç seçmen ilk defa oy kullanacak. Bu çok önemli bir rakam. Bizim bununla ilgili özel çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

“BU GÖREV BENİM İÇİN BÜYÜK BİR SORUMLULUK”

Arvas, kariyer hayatını anlatarak “2011 yılında AK Parti Genel Merkez’de Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda bir personel olarak başladım. Orada çalışarak göreve başladım. Sonrasında yaklaşık 11 yıllık süreçte birçok kademede görev aldım. Partimizin sosyal medya koordinatörlüğünden, yazı işleri müdürlüğüne kadar birçok görevi yaptım. Yaklaşık 1 buçuk yıl önceki kongremiz sonrasında da Cumhurbaşkanımızın onuruyla AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine getirildim. Bu bizim için büyük gurur ve sorumluluk. Vanlı olmamız hasebiyle sürekli olarak bir ayağımız burada. Van’a gelip gidiyoruz. Programlara katılıyoruz. Ankara’da da Van’dan gelen bütün hemşehrilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

ARVAS: HAZIRLIKLARIMIZI HEM SAHADA HEM SOSYAL MEDYADA YOĞUN BİR ŞEKİLDE OLMAK ÜZERE BAŞLATTIK

Sahada ve sosyal medyada seçim hazırlıklarının başladığını belirten Arvas, “Seçim kampanyaları geçmişe göre farklılık gösteriyor. Özellikle pandemiyle beraber bütün siyasi partiler strateji değişikliğine gitti ama bunda en az etkilenen parti AK Parti oldu. AK Parti saha partisidir. AK Parti vatandaşa dokunan bir parti. Her vatandaşın kapısını çalan partidir AK Parti. Pandemiyle birlikte bu biraz sekteye uğrasa da sosyal medya aygıtlarını çok iyi kullanan bir parti olduğumuz için hem teşkilatlarımız hem gönüllü sosyal medya kullanıcılarımız sayesinde bunu tolere ettik. Şimdi ki hazırlığımızı hem sahada hem sosyal medya yoğun bir şekilde olmak üzere başlattık. Yaz ayları boyunca da birçok çalışma yapıldı. Şu anda da devam eden “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kampanyası var. Bu kampanya seçime kadar da devam edecek. Yalnız AK Parti sadece seçim döneminde değil her zaman yaptığı için vatandaşın da teveccühünü görüyor. Yine bu kampanyalara ağırlık verecektir” dedi.

“2023 SEÇİMLERİ İÇİN YOĞUN VE TEMPOLU BİR PLANLAMA HAZIRLIYORUZ”

Arvas, 2023 seçimleri için yoğun ve tempolu bir planlama hazırladıklarını dile getirerek şunları kaydetti: “Geçmişte seçim kampanyaları sadece seçime 1-2 ay kala yapılıyordu. Fakat günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte seçim kampanyalarının biri bitiyor diğeri başlıyor diyebiliriz. Sosyal medyayı, diğer araçları kullanarak kampanya sürecini yürütüyoruz. Tabii önümüzdeki süreçte vakit daraldığı için 2023 seçimleri için yoğun ve tempolu bir planlama hazırlıyoruz. Planlama hususunda birçok kanalla, mecralarla görüşmeye başladık. Buna göre tüm hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz.”

ARVAS: 81 İLDE BİR KOORDİNASYON AĞIMIZ VAR

81 ilde koordinasyon ağlarının olduğunu belirten Arvas, şunları söyledi: “Allah’ın izniyle 2023 seçim kampanyasının startı resmi olarak verildiği andan itibaren AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığında bütün envanteriyle, bütün kanallarıyla, bağlantılarıyla kampanyalara hazır olacak. Biz çalışmalarımızı büyük oranda teşkilatlarımızla yapıyoruz. Bizim 81 ilde bir koordinasyon ağımız var. Bu ağ sayesinde biz AK Parti teşkilatları kılcal damar sistemini elde ettik. Biz bu kapsamda tüm teşkilatlarımıza ulaşarak anlatmak istediklerimizi anlatıyoruz.”

“AK PARTİ’NİN BİR SİYASİ DURUŞU VAR”

Sosyal medyanın yalanla kirlendiğini aktaran Arvas, şunları belirtti: “Sosyal medya mecralarının hepsinde varız fakat biz bu mecralarda muhalefetteki bazı partiler gibi yalanla yokuz. Biz hakikatle, gerçeklerle varız. AK Parti’nin bir siyasi duruşu var. Liderimizin çizdiği istikamette bizim ahlaklı bir siyaset anlayışımız var. Bu ahlaklı siyaset anlayışımıza da sosyal medyaya yansıtmak zorundayız. Tabii sosyal medyada yalan haberin doğru habere göre çok daha hızlı yayıldığının farkındayız. Muhalefetin de bunu çok iyi kullandığını görüyoruz.”

ARVAS: DOĞRUYU, HAKİKATİ VE GERÇEĞİ ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Arvas, “Yalanla, dezenformasyonla o ortamı kirletmeye çalıştığını da görüyoruz fakat biz bunlara pabuç bırakmıyoruz. Biz en baştan beri doğruyu, hakikati ve gerçeği ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de olabildiğince gerçek sosyal medya kullanıcılarının var olması gerektiğini göstererek yapıyoruz. Biz icraatlerimizi, hizmetlerimizi, gelecek vizyonumuzu anlatıyoruz sosyal medyada. Bazıları da çıkıyor yalan söylüyor, iftira atıyor ve o mecrayı o şekilde kirletmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞI OLABİLDİĞİNCE YALANLA ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYOR”

Arvas, “Geçtiğimiz kışın Dezenformasyonla Mücadele Yasası mecliste gündeme gelmişti. Önümüzdeki süreçte yine gündeme gelecek. Bu yasa gündeme geldiğinde buna en çok karşı çıkan muhalefet partileri oldu. Bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyi denediler. Biz istiyoruz ki sosyal medyada yalan olmasın. Muhalefet ‘Hayır, olmaz’ diyor. Çünkü ellerindeki en önemli silah olacak. Biz yalanı mecralardan almaya çalışırken onlarsa vatandaşı olabildiğince yalanla zehirlemeye çalışıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim