ŞEHRİVAN ÖZEL: ERDAL ERBAŞ-HAKİM İNALÖZ

Geçtiğimiz hafta sonu Van’da Pedalşör Bisiklet Grubu ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bana Sahip Çık grubu tarafından sahipsiz köpekler için bisiklet turu düzenlendi. Sanat Bisiklet sponsorluğunda şehrin tarihi simgesi olan Van Kalesi yanındaki Atatürk Parkı’ndan Van Pedalşörler tarafından düzenlenen ‘sahipsiz köpekler’ için pedal çeviriyoruz etkinliğine öğrenci, öğretmen, esnaf ve çeşitli meslek dallarından halk katılırken, bisiklet severlerin katkısıyla da 150 kilo mama alındı. YYÜ kampüsüne kadar pedal çeviren pedalşörleri “YYÜ Bana sahip çık grubu” karşıladı.

PEDALŞÖRLER HER YERDE

Sosyal sorumluluk, sahipsiz hayvanlara destek gibi birçok projelerde yer aldıklarını söyleyen Van Pedalşörler Başkanı Metin Polatcanlı, “Turlarımız tamamen ücretsizdir, zira kâr amacı gütmeyen bir bisiklet grubuyuz. Her düzeyde bisiklet severin katılabildiği 20-40 km kısa turlar, kondisyonu yüksek bisikletçilere yönelik 100 kilometre üstü uzun turlar düzenliyoruz. Kamplı turlar da gerçekleştirmekteyiz” Dedi.

BAŞKAN POLATCANLI: SAMİMİ, BOL SOHBETLİ, KEYİFLİ TURLARIMIZA BEKLİYORUZ

Keyifli bisiklet turları düzenlediklerini belirten Polatcanlı sözlerine şöyle devam etti: “Temel amacımız ve arzumuz; bisikleti şehrimizde hem ulaşım aracı hem spor etkinliği olarak yaygınlaştırmaktır. Şehrimizin güzelliklerini keşfetmek, doğanın ve yolun tadını çıkarmak istiyorsanız samimi, bol sohbetli, keyifli turlarımıza bekliyoruz.”

VAN PEDALŞÖR NEDİR?

“Van Pedalşör Bisiklet grubu profesyonel bir bisiklet grubudur. 2017 Eylül'ünden beri şehrimizde başta geleneksel salı akşamları ve hafta sonları olmak üzere birçok bisiklet turu düzenliyoruz. Turlarımız tamamen ücretsizdir, zira kâr amacı gütmeyen bir bisiklet grubuyuz. Her düzeyde bisiklet severin katılabildiği 20-40 kilometre kısa turlar, kondisyonu yüksek bisikletçilere yönelik 100 kilometre üstü uzun turlar düzenliyoruz.”

Editör: TE Bilisim