Van'da, Rojava ve Şengal ile Yardımlaşma ve Dayanışma Koordinasyonu, IŞİD çetelerinin saldırıları karşısında göç etmek zorunda kalan vatandaşlar ile dayanışma amacıyla 3 yeni kampanya başlattı.

Kampanyalara ilişkin DBP il binasında açıklama yapan koordinasyon üyelerine, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, DBP İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı da eşlik etti. Yurtlarını ve topraklarını terk etmek zorunda kalan insanlar ile dayanışma amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren koordinasyon üyesi HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Metin Alma, "Vanlılar daha önce yaşadıkları felaket yüzünden Rojava ve Şengal halkı ile her zaman dayanışma içerisinde bulundu. Yardımlarını hiçbir zaman kesmedi. Kürdistan ve ülke genelinde toplanan yardımlar ihtiyaçları tam olarak karşılamamakta. Bu yüzden yeni kampanyalar ile yardımlarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

3 YENİ KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

“Unutursak umutlar yitirilir. Gelin umutlarımızı beraber yükseltelim. Sakladığın değil, paylaştığın senindir!” şiarıyla Van halkının uzun zamandan beridir seferber olduğunu belirten Alma şöyle devam etti: “Ama ne yazık ki yardımlar eksik kalıyor. Bu yardımların daha çok büyümesi için çaba harcayacağız, her yere gideceğiz. Depremin yoksulluğunu sefaletini hala yaşıyoruz. Gelin depremin yaralarını Rojava ile kapatalım. Kardeşlerimizin çığlığına ortak olalım. Bu eksenle bütün yapılarımızla aldığımız toplantıda üç kampanya önerisinin hayata geçirileceği kararı alınmıştır.” Alma, alınan kararları da şöyle açıkladı:

“1- Herkesin kendini katabileceği ve bende yardım edebildim diyeceği kumbara kampanyasıdır. Bu kampanyaya 1 TL ile ortak olabilir, Rojavalı kardeşlerimizin yanında olabiliriz.
2- Sefaletin, yoksulluğun ve gıda anlamındaki eksikliği de köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşacağımız erzak kampanyası.
3- Yaralı kardeşlerimizin yarasına bir nebzede olsa cevap olacak protez kampanyasıdır.
Bütün Van halkının bu yardımlarda nasıl ki daha önce ortak olduğunu biliyorsak bu duyarlılığı tekrar göstereceğinden şüphemiz yoktur. Bugün bizi yanlarında olmamızı isteyen Rojavalı kardeşlerimiz var. Onların yanında olmalıyız. Herkesin göstereceği duyarlılıktan ve yardımdan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz.”

İLK YARDIM BASIN MENSUPLARINDAN

Basın toplantısının ardından Van’daki yerel ve ulusal basın mensupları başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde bırakılan kumbaraya para attılar.

Editör: TE Bilisim