Rusya, Ukrayna'dan geçtiğimiz günlerdeki füze saldırısının 'intikamını' aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da düzenlenen "intikam" saldırısında 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakanlık, Ukrayna'da bir askeri kışlayı vurduklarını ve 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Ukrayna ordusu 1 Ocak'ta Donetsk bölgesindeki Makiivka şehrinde Rus birliğinin geçici olarak konuşlandığı binaya ABD yapımı 6 HIMARS füzesiyle saldırmıştı. Saldırı sonucu binanın tavan ve duvarlarında hasar meydana gelirken Rus askerlerinden 89'unun hayatını kaybettiği belirtilmişti ancak Ukrayna kaynakları "400 Rus askerin öldürüldüğünü" ifade etmişti.

Ukrayna'nın saldırısını doğrulayan Rusya kendi askerlerini suçlamıştı. Ukrayna'nın yaptığı saldırının nedeni olarak Rus askerlerin "yoğun şekilde telefon kullanmaları" gösterilmişti.

Ateşkes ilan edilmişti ama bombardıman devam etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortodoks Noel'i dolayısıyla 6 Ocak saat 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar Ukrayna'daki temas hattı boyunca ateşkes ilan edilmesi talimatını vermişti. Rusya'nın tek taraflı ilan ettiği geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinden yaklaşık bir saat önce Rus ordusunun saldırı düzenlediği bildirilmişti. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşenko DA Rusya'nın Herson'daki bir itfaiye istasyonunu bombaladığını, saldırıda bir itfaiye erinin öldüğünü, 4 kişinin ise yaralandığını söylemişti. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın ateşkese uyduğu, Ukrayna'nın ise Rus birliklerinin mevzilerini bombalamaya devam ettiği ifade edilmişti.

Editör: TE Bilisim