Edremit Belediyesi öncülüğünde ilçe genelinde ve özellikle de halkın yoğun olarak kullandığı sahil kısmında başlattığı temizlik kampanyalarına devam ediyor. Amaçlarının halkı bilinçlendirmek olduğunu söyleyen öğrenciler, vatandaşlara çağrıda da bulundu.

 

Edremit Belediyesinin bahar aylarıyla beraber başlattığı temizlik kampanyalarına Edremit’te bulunan duyarlı okul yönetimleri ve öğrencilerinden de destek geldi. Lala Paşa sahilinde yürütülen temizlik kampanyasına Hilmi Irak İlk ve Orta Okulu öğretmen ve öğrencileriyle beraber destek sundu.

 

AMAÇ FARKINDALIK

Yapılan temizlik kampanyasına katılım gösteren Hilmi Irak İlk ve Orta Okul Müdürü Mehmet Fatih Karakuş, okul olarak her zaman kamuyu ilgilendiren kampanyalara duyarlı olduklarını bu temelde öğrencilerle beraber Edremit ilçesinin daha temiz olması ve halkı bilinçlendirmek için temizlik kampanyalarına katıldıklarını belirtti. Okul Müdürü Karakuş, “İnsanlarımızın Van Gölü ve sahili temizliği konusunda bilinçlendirilmesi lazım. Bizde belediyemizle birlikte halkımızı ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir çalışmaya okul olarak katkı sunmak istedik. Umuyorum ki amacımıza ulaşırız ve Van Gölü’ne daha çok sahip çıkarız. Bunu el birliği ile yapabileceğimize inanıyoruz.” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından öğretmen ve öğrenciler Edremit Lala Paşa sahil kısmında Temizlik İşleri Müdürlüğünün desteğiyle çöp toplama işlemi gerçekleştirdi. 

Editör: TE Bilisim