Türk diyanet vakıf-sen Van şube başkan Vekili Muhammed Nur Kaya, sala okuyanları darp ettikleri için gözaltına alınan şahısların bir süre önce serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

 

Türk diyanet vakıf-sen Van şube başkan Vekili Muhammed Nur Kaya 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sala okuyanları darp ettikleri için gözaltına alınan şahısların bir süre önce serbest bırakılmasına tepki göstermek amaçlı yazılı bir açıklama yaptı.

 

“FETÖ MENSUPLARI DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNMUŞLAR”

Kaya tarafından yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 gecesi 79 milyon vatandaşımızın şanlı duruşunu hesaplamadan, darbe yapabileceğini zanneden, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu cuntacı askerler, darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Aziz Milletimizin, tek yürek olarak püskürttüğü darbe girişimi gecesi, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın sala okunması için yaptığı çağrıya karşı, hemen görev yerlerine koşarak görev yaptığı camilerin minarelerinden, cuntacı teröristlere karşı tek vücut olmak adına sala okuyan ve insanları bu zulme karşı sessiz kalmamak adına sokağa çağıran İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım kardeşlerimizden bazılarının saldırıya uğradıkları malumlarınızdır.” Dedi.

 

“SALDIRI CEZASIZ BIRAKILMAMALI”

Görevi başındaki sala gazilerinin İzmir İli Narlıdere İlçesi Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun’a karşı saldırı gerçekleştiren şahısların hiçbir cezayı müeyyideyle karşılaşmadan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır, Din görevlisine karşı yapılan saldırı neticesinde, saldırganların serbest bırakıldıklarını kaydeden Kaya, “Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi olarak bizleri derinden üzmüştür. Hâlbuki en basit örnek ile görevi başındaki kamu görevlisine ‘Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Cezası’ 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 265. Maddesinde apaçık belirtilmiştir.” Diye belirtti. Kaya şu ifadeleri kullandı: “Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi olarak, görevi başında saldırıya uğramış arkadaşlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırıların cezasız bırakılmaması gerektiğini, bu olayı gerçekleştiren saldırganların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını hiçbir şekilde kabul etmediğimizi bildirir, verilen kararın tekrardan değerlendirilmeye alınarak, saldırganların hak ettikleri cezayı müeyyideyle karşılaştırılmalarının bir an önce sağlanması gerekliliğini tüm kamuoyuna duyurmayı bir görev olarak görüyoruz. Bu vesileyle; 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anarak, Ülkemizin, Milletimizin bir daha böyle acı olaylarla karşılaşmamalarını Yüce Mevla’dan niyaz ederiz.”

Editör: TE Bilisim