ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin Van 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Van’a geldi. Van Ferit Melen Havalimanı’nda parti teşkilatı tarafından karşılanan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, daha sonra kongreye katıldı. Erbakan, kongreden sonra Gazeteci Osman Nuri Yıldız’ın sunduğu Şehrivan TV’nin Gündem Özel programına katılarak canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erbakan, gerek Van’da gerekse ülkede partilerine yoğun bir ilginin olduğunu dile getirdi. Erbakan, ayrıca Van için projelerinin de olduğunu belirtti.

ERBAKAN: BEKLEDİĞİMİZDEN BÜYÜK BİR İLGİ VAR

Partilerine olan ilgiden söz eden Erbakan, “Biz Türkiye’nin dört bir yanında yaptığımız programlarda ciddi bir teveccüh ve ilgi görüyoruz. Hem partimizin kendi kongrelerinde teşkilat programlarımızda hem de halkla buluşma programlarımızda belki de Türkiye’de en çok gezen ve halkla buluşan partilerden bir tanesiyiz. Esnafla, seçmenle, halkın her kesimiyle buluştuğumuzda beklediğimizden büyük bir ilgi var. Özellikle Erbakan hocanın vefatından sonra kendisine olan sevginin daha da artmasından dolayı ilgi de arttı. Bizlerin çabası da var ama bu manevi mirasın çok büyük etkisi var. Hele ki Van gibi bir yerde. Her çay ocağında mutlaka çay ikram edeceğiz diye durdurdular. Bugün de kongre sonrası kısa bir esnaf ziyareti yaptık. Yürümeniz mümkün değil. Fotoğraf çekmek isteyen, çay ikram etmek isteyen var. Orada toplandığımızda da mini miting yapacak kadar da insan toplanıyor. Hem Milli Görüş’e hem Erbakan hocamıza ayrı bir sevgi var. Biz de bundan istifade ediyoruz. İnşallah Allah layık olmayı nasip etsin. İnşallah Allah Erbakan hocamız gibi hayırlı hizmetler yapıp Van’a, bölgeye, milletimize faydalı olmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

81 İLE 681 PROJE!

Erbakan, Van için projelerinin olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Biz de 81 ilimize, 681 proje kitabını çıkarttık Yeniden Refah Partisi olarak. 681 tane Türkiye genelinde üretime, istihdama, sanayiye, teknolojiye yönelik projeler ortaya koyduk. Biz de bölgede istihdam sorununu çözmek, işsizliği engellemek için bu projelerimizde geldik. Erbakan hocamızın 54. hükümetteki kaynak paketlerinden esinlenerek milli kaynak paketleri kitabımızı ortaya koyduk. Borçsuz, zamsız, vergisiz nasıl kaynak bulunacak bunu ortaya koyduk. Hem bu kaynakla alım gücünü artırmak hem de milyonlarca işsize de iş ve istihdam imkanı oluşturmak için 681 projeyi ortaya koyduk. Van’da da inşallah teşkilatımıza gidip projelerimize baksınlar, öğrensinler. Bütün Türkiye’nin haritasını ortaya koyduk ve burada üretime yönelik ne yapılabileceğini ortaya koyduk.”

ERBAKAN: 260 BİNE YAKIN RESMİ ÜYEMİZ VAR

Yaklaşık 260 bin üyelerinin olduğunu dile getiren Erbakan, “81 ilde 920’den fazla ilçede teşkilat kurduk. Seçime girme hakkını çok önceden elde ettik. İlk Genel Kongremiz bundan 3 sene önceydi Ankara Arena Stadyumundaydı. Çok muazzam bir kongre oldu. 50 bine yakın insan vardı kongrede, yüzde 70’i gençlerden oluşuyordu. 260 bine yakın şu an resmi üyemiz var. Yargıtay’da onaylı sayı bu. Hedefimiz seçimlerden önce bunu 500 bin yapmak. Ayda 18 bin üye kaydederek bir ayda en fazla üye kaydeden parti olduk. Bir sonraki ay 31 bine çıktı. Kendi rekorumuzu egale ettik. Bu ay bir ayda 50 üye kaydetme hedefimiz var. Hızlı bir şekilde 500 bine çıkartacağız. 500 bin olduğumuz zaman halka da seçmene de şunu deme imkanımız var; mecliste grubu olan partiler kadar üyemiz var. Bizim kesinlikle baraj sorunumuz yoktur. Yargıtay’ın sayfasını açın ve buradan bakın diyebiliriz” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim