Sılehi Aşireti Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, yaklaşık 100 yıl önce Hakkari'den Van'a göç eden aşiretine mensup yaklaşık 2 bin kişi ile bir araya getirdi. Gevaş ilçesinde Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer'i ziyaret eden Atlı, daha sonra ilçede aşiretin önde gelenleriyle Vizontele Toplantı Salonu'nda toplantı yaptı. Ardından da aşiretine mensup kişilerle göl kıyısında yemekte bir araya gelen Atlı, amaçlarının Sılehi aşiretinin birlik beraberliğini, birbirleriyle dargın, kırgın olan, uzun yıllardır birbirleriyle bir araya gelmeyen insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

'DARGINLIKLARI, KIRGINLIKLAR OLMASIN'

Kendisini kırmayıp gelenlere teşekkür eden Atlı, pandemi nedeniyle yaptıkları organizasyona sadece aile büyüklerini çağırabildiklerini belirterek, "Rabbim birlik beraberliğimizi daim kılsın. İnşallah aramızdaki küslükler bitecek. Biz hiçbir zaman birbirimize kırgın olmayacağız. Sılehi aşireti çok kalabalık bir aile. Hakkari merkez Durankaya çıkışlı olmak üzere Van ve Hakkari'de çok yoğun bir nüfusa sahibiz. Buraya göç 100 yıl önce başladı. Aşiret olarak 80 bin nüfusun üzerinde bir nüfusa sahibiz. Aşiretimize mensup herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Birlik beraberlik olunca küslükler azalır. Amacımız siyasi bir toplanma değil, herkese birlik beraberliğimizi göstermektir" diye konuştu.

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ise yaklaşık 2 bin kişi ile kendilerini ziyarete gelen Sılehi aşiretinin mensuplarına teşekkür etti. Yaklaşık 100 yıl önce Gevaş ilçesine göç ettiklerini belirten Sezer, "Ama gönül birlikteliğimiz hiçbir zaman sona ermedi. Bundan sonraki süreçte de bu toplantıların devamını getireceğiz “diye konuştu

Editör: TE Bilisim