Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nin Yaraşbeli Mevkiinde bu sabah meydana gelen kazada, yolcu otobüsü, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkiisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

ÖLEN 9 KİŞİDEN 6'SININ KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Kazada hayatını kaybeden 9 kişiden 6'sının; Şevki Atmaca (57), Muzaffer Baran (51), Sema Nur Yaş (6), Dilan Yaş (8), Mert Çalar (14) ve Huriye Çelik olduğu tespit edildi. Diğer 3 kişinin kimliğinin belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

38 YARALININ KİMLİK BİLGİLERİ

Kazada yaralanan 38 kişinin kimlikleri şu şekilde yayınlandı;

Şoför Yıldırım Ayaz (30), Bedriye Topaç (37), Berdan Kaya (11), Orhan Kaya (34), Yunus Kaya, Naci Alparslan (43), Şerife Alparslan (37), Eren Alparslan (3), Özgür Taşdemir (36), Oktay Akdursun (20), Mehmet Sena Yıldırım (33), Seracettin Belin (30), Sulhaddin Belin (45), Ercan Alış (19), Tayfun Genç (20), Burak Arıoğlu (22), Perizade Onar (63), Kamuran Sarıkaya (26), Suat Şahin (30), Aytaç Güçlü (31), Maksut Yaş (33), Çiğdem Yaş, Alaattin Çelik (28), Oğuzhan Zörer (22), Beşir Eskimen (40), Ömer Eskimen, Ümit Çeber (26), Veysel Narin (27), Aşık İşleyen (33), Kibar Çetin, Yavuz Karadeniz, Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Seccad Uğur Hasan (25), Eyüp Tekin (3), Ebru Tekin (11), Şahabettin Tekin (49), Fuat Akyol (28)

OTOBÜSÜN KALDIRILMASI İÇİN VİNÇ SEVKEDİLDİ

Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmının yoldan geçen araçlarla, bazılarının ise ambulanslarla Sivas ve çevre ilçelerdeki hastanelere gönderildiği öğrenildi.

Otobüsün altında kalan kişilerin çıkarılması için Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile diğer görevliler çalışma başlattı. Kaza yerine, otobüsün kaldırılması için vinç sevk edildi.

''ŞOFÖR UYUYORDU''

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Bedriye Topaç, otobüs şoförünün uyuduğunu iddia etti. Topaç (37), şoförün arkasındaki 3 ve 4 nolu koltukta oğlu Berdan Kaya (11) ile yolculuk yaptığını söyledi. Van'dan Ankara'ya gittiğini aktaran Topaç, kazanın, şoförün uyuması sonucu gerçekleştiğini ileri sürerek, "İlk sürdüğünde uyukluyordu, ikinci geldiğinde gözlerini ovuşturuyordu. Bir ara aklımdan 'böyle bir sorun var' diye 155'i aramak ve mesaj çekmek geçti. Şoför değişince içim rahat etti ama bir şey değişmedi, hepsi yorgundu" iddialarında bulundu.

Uyuklayan ilk şoförün bir süre dinlendikten sonra yeniden direksiyon başına geçtiğini öne süren Topaç, şunları iddia etti: "Kazayı yapan ilk şofördü. Bir süre oturduktan sonra uyumaya gitti. Uyuma süresine uymadı, çok erken geldi. Hepsi yorgundu, ilk bindiğim andan itibaren bunu hissettim."  

 
Editör: TE Bilisim