ŞEHRİVAN HABER

Valilik Alipaşa Toplantı Salonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Eğitim ve Öğretim Kurumları arasında ilk ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel öğretim kurumlarında yüzde 100 burslu olarak okumalarına imkân sağlayan “Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş birliği Protokolü” imzalandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, eğitim alanında güzel gelişmelerin olduğuna şahitlik ediyoruz diyerek hala çok eksik olan alanların bulunduğuna vurgu yaptı. Törene Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve okul temsilcileri katıldı.

VALİ BİLMEZ, ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMADIR” DEDİ.

Programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve bakanlığımızın talimatıyla güzel bir çalışmaya imza attılar” dedi. Vali Bilmez, “İlimiz de eğitim alanında faaliyet gösteren özel müteşebbis kuruluşlarla bire bir yaptığı görüşmede, spor alanını temsil etmiş gençlerimize hem sadaka niyetine hem de bu gençlerimizin fark edilmesi ve değer verilmesi açısından çok önemli bir çalışmadır.” Şeklinde konuştu.

VALİ BİLMEZ’DEN TEŞEKKÜR

Vali Bilmez sözlerine şöyle devam etti: “İl merkezi başta olmak üzere özel sektörde de eğitim alanında ciddi kurum ve kuruluşlarımız eğitime ciddi katkı sunuyor. Bugün ona örnek teşkil edecek ve bazı iyiliklerin örnek olması açısından halkın bilmesi yetmiyor. Buradaki hiçbir arkadaşımızın reklama ya da tanıtama ihtiyacı yok. Sizin bu anlamda yaptığınız katkıların çok anlamlı olduğu ve bunun için de basın mensupları karşısında her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

“GENÇ BİR KİTLEDEN OLUŞUYORUZ”

Son olarak Vali Bilmez, cümlelerini şöyle tamamladı: ”Kentimizin nüfusu yüzde 63.4’ünün yaşı 30’un altında genç bir kitlemiz var. Sadece ilk ortaokul ve lisede okuyan öğrenci sayımız 360 bin civarında. Orta ölçekli bir kent nüfusu kadar öğrencimizin olduğu bir kentiz. Eğitim alanında güzel gelişmelerin de olduğuna şahitlik ediyoruz ama hala çok eksik olan alanlarımızda maalesef bulunmakta.”

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ İNANÇ, “YÜZDE 100 EĞİTİM DESTEĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Özellikle başarılı sporcularımızı yüzde 100 eğitim desteği törenimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönemde bakanlığımızca Ankara’da Özel Eğitim Kurumları Derneği (ÖZDER) ile yapılan protokol kapsamında başarılı sporcularımıza yüzde 100 eğitim desteği çalışmaları başlatıldı. Ancak bu merkezde yapılan protokol içerisindeki ÖZDER’e üye olan okul, ilimizde bulunmamaktaydı. Dolayısıyla bu protokolün getirdiği avantajlardan çocuklarımız maalesef faydalanma imkanı bulamayacaktı. Bakanlığımızın bizlere talimatı doğrultusunda bütün ilimizdeki özel eğitim kurumlarıyla bu hususu müzakere ederek, bakanlığımızın da merkezde yapmış olduğu protokolün taslağını kendilerine sunarak, destek talebinde bulunduk. İlimizde hizmet veren 20 tane özel eğitim kurumumuz da 18 tanesi bu talebimizi tereddütsüz bir şekilde olumlu olarak karşıladı.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim