HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından oluşturulan bir heyet, Tuşba ilçesinde yer alan eski Marangozlar Sanayi Sitesi esnafı ile İpekyolu Şerefiye mahallesi esnafını ziyaret etti.

 

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, kentteki imar sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, imar sorununda yeni atılacak olumlu adımlarla konut yapımında ve inşaat sektöründe büyük ilerlemelerin olacağına dikkat çekti.

 

Marangoz esnafının bu ay içerisinde umduklarını bulamadıklarını ve işsizlikten yakındığını söyleyen Tasan, “HÜDA PAR Van Tuşba teşkilatı olarak ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bu haftaki ziyaretlerimiz kapsamında Eski Marangozlar Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını diledik. Esnaf gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden memnuniyetini dile getiriyor. Marangoz esnafı işlerinin en yoğun olduğu ve sezonlarının açıldığı bugünlerde maalesef işsizlikten yakınmaktadır.”

 

Esnafın yanlış imar uygulamalarından şikâyetçi olduğunu ifade eden Tasan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımız işsizlikle birlikte son zamanlarda site yönetiminin sorunlara karşı ilgisizliğinden şikâyet ediyor. Diğer taraftan esnafımız aynı zamanda inşa edilen her iki konuttan birine 5 kat yapı yapma izni varken, diğerine ise 10 kat yapı yapma izni olduğunu söylüyor. Esnaf bu durumda yanlış imar uygulamaların düzeltilmesiyle konutlarda büyük ilerlemenin olacağını ve inşaat sektörünün hız kazanacağını söylüyor. Esnaf özellikle imardaki planlama, tadilat ve harçların çok yüksek oluşundan rahatsız olmaktadır. Tuşba esnafı çarpık yapılaşmanın önüne geçilebilmesi için de yeni bir imarın yapılmasının elzem olduğunu dile getiriyor.”

Editör: TE Bilisim