Şehrivan Haber / Necmettin Dursun

Son zamanlarda Van gündeminde sıkça yer alan Vanspor’un içinde bulunduğu belirsizlik devam ederken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Vanspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

‘‘MADDİ VE MANEVİ OLARAK KULÜBÜN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK’’

Vali Bilmez, “Van’a geldiğim günden bu yana kentin tek profesyonel kulübü olan Vanspor’a imkânlar dâhilin de destek olduk. Gerek maddi gerekse manevi olarak kulübün her zaman yanında olmaya çalıştık. Şahıs gözetmeksizin kulübün geleceği için proje ve çalışmalara destek verdik. Bu bağlamda en başından bu yana gerek tesis alt yapısı gerekse sponsorluk desteğimizi hep sunduk. Yine Belediye Kanunun ‘Belediyenin Görev ve sorumlulukları’ maddesi gereğince, belediyelerin profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapması mümkün değildir. Biz de mevzuat çerçevesinde hareket ettik.’’ Dedi.

‘’VALİ BİLMEZ ’DEN VANSPOR’A DESTEK ÇAĞRISI’’

Vanlılara seslenen Vali Bilmez, Vanspor’a maddi ve manevi desteklerini esirgememeleri çağrısında bulunarak, “Bugün gelinen noktada yine tarafsız bir şekilde üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da kentimizin takımını yalnız bırakmayarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu bağlamda Van’da ve il dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin Van sporumuzdan maddi ve manevi desteklerini esirgememelerini istirham ederim. Yaşanan bu süreçte de kişi veya kişiler fark etmeksizin kentimizin değeri Van sporumuzun, birlik ve beraberlik içinde doğrulardan ödün vermeyerek şeffaf bir şekilde yönetilmesi en büyük arzumuzdur. Oluşacak yönetimin bu ilkeler doğrultusunda hareket etmesi de beklenti ve temennimizdir.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim