ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-ERDAL ERBAŞ

AK Parti 20. Yılını ve 20 yılda yaptığı çalışmalarını düzenlediği il meclis toplantısında detayları ile konuştu. Ak Parti Van il teşkilatı tarafından Hizmet içi Eğitim Enstitüsün’de AK Parti Van il Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısında bir çok konu konuşuldu. Toplantıya AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçacar ve İrfan Kartal, İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu AK Parti Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve üyeler katıldı.

PARTİMİZ 20. YILINI KUTLADI

Toplantının açılısında konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Bugün burada çok anlamlı danışma meclisi icra ediyoruz. Pandemi nedeni ile iki yılla yakınıdır bu danışma meclislerimiz yüz yüze yapamamıştık. Biliyoruz ağustos ayı içerinde partimiz 20. yılını kutladı. AK Parti kurulduğu günden bu yana hayal ötesi projelere imza atmış ve Türkiye’nin 2002 yılında ekonomik sıkıntının yaşandığı, siyasetin tıkandığı adeta kurumların memurlarının maaş alamadığı bir dönemde bir kurtarıcı vazifesi görmüş Türkiye’yi bugün oradan almış AK Parti dünyanın 16. Büyük ekonomik gücü haline getirdi” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI KÂĞIT ÜZERİNDEN ÇIKARIP SAHADA AKTİF HALE GETİRDİ”

İl Başkanı Türkmenoğlu; “2002 yılında Van ilimizde sadece 42 mahallemizde içme suyu vardı. Göreve başladığımız tarihten dört yıl sonra 585 mahallemizi içme suyu ile donattık. Tüm ilçelerimize bölünmüş yol yapıp, eğitim alanında da fiziki yapı ve kapasite güçlendirilirdi. Yasaklar kaldırılmış ana dil serbest hale geldi. Sosyal devlet anlayışını kâğıt üzerinden çıkarıp sahada aktif olarak uygulayan AK Partidir. Bugün ilimizde 330 bin insanımıza genel sağlık sigorta kapsamında prim ödemeden devlet hizmeti veriyoruz. 10 bin kardeşimize evlere bakım hizmeti veriyoruz. Son iki yıl içerisinde sosyal koruma kalkanı adı altında bu şehre 500 milyon Türk Lirası nakit para akışı sağlandı. Tarımsal destek doğrudan gelir adı altında çiftçilerimize direk nakit para ödendi, terörden zarar görmüş vatandaşlarımızı AK Parti sahiplendi. Mağduriyeti olan herkese AK Parti el uzattı. Van iline ödenen para 600 trilyondur. 2020 yılında hayvancılığa verilen destek 69 milyon lira. Tarımın ve hayvancılığı nerden nereye geldiğinin sembolüdür AK Parti” ifadelerini kullandı.

BUGÜN KASAMIZDA 100 MİLYAR DOLAR REZERV VAR

Bugün her iki kişiden biri AK Partili’dir sözlerine yer veren Başkan Türkmenoğlu, “20 yılık tarihi başarılarıyla dolu AK Parti, Türkiye’yi dünyanın 16. En büyük ekonomisine haline getirdi. İhracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkardık. Döviz rezervlerimizi 100 milyar doların üzerine çıkardık. 2002 yılında önce 500 bin Türk Lirası dünya bankasından almak için dışardan ithal bürokrat alıyorlardı. Bugün kasamızda 100 milyar doların üzerinde döviz rezervi var. Milli ekonomimizi güçlendirdik. Milli savunma sanayimizi yüzde yetmiş oranında yerli üretim ile bağımlılıktan kurtardık. Bugün dünyada insansız hava aracı üreten dört ülkeden biriyiz. Bugün dünyada bulunan petrol arama gemilerinin on tanesinin üç tanesi Türkiye’nin gemisidir”.

EMPERYALİST GÜÇLERE ÜLKEMİZDE YER YOK

AK Parti Van milletvekili İrfan Kartal, “Gerçekten bu şer kuvvetleri 2023 seçimleri için hiçbiri birbirine benzemeyen tamamen ateisti, dinsizi bir araya gelerek tek gayeleri sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı 20 yıldan beri dünyadan ve Türkiye’de verdiği hizmetleri dışarda emperyalist güçlerin düğmeye basarak başlattıkları faaliyetlerdir. Dünyadaki emperyalist güçleri bir araya getirerek ülkemizde bu oyunları çok hızlı bir şekilde başlatmışlardır. Daha dün sokakta şehitlerimize analarına küfür eden bir zihniyettir emperyalist güçler. Burada bugün bu toplantıyı düzenleyen başta İl Başkanımız ve teşkilatımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

2023 YILINDA MUTLU YOLCULUKTA YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATACAĞIZ

Meclis toplantısına telefon bağlantısı ile bağlanan Genel Başkan Vekili ve eski başbakan Binali Yıldırım ise şunları söyledi: “Orada bulunan başta AK Partili Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım , il başkanım ve değerli hemşerilerime Çanakkale’den sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Van’da coşku bir başka, Van denizinin kenarında 2023 hedeflerine hazırlanırken o içinde bulunduğunuz sevinci coşkuyu buradan hissediyorum. Keşke vaktimiz olsaydı sizlerle beraber olsaydık. Güneş doğudan doğacak Van’dan doğacak 2023 seçimlerinden yeniden cumhurbaşkanı ilan edeceğiz. 2023 yılında cumhuriyetimizin mutlu yolculuğunda yeni bir başarıya imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerimde hepiniz sevgi ve saygıyla selamlıyorum kalın sağlıcakla”.

AK PARTİ CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti Van eski milletvekili Burhan Kayatürk, “Hepimizin kalbi bir, davası bir, yolumuz bir Türkiye de bu halka bu milletle olan sevdamız bir. Bugüne kadar partimize hizmet etmiş birbirinden kıymetli başkanlarımız var. Biz AK Parti olarak iki yıl sonra olacak seçime şuandan canla başla çalışmaya başladık. Pandemiden dolayı bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye’yi de olumsuz etkiledi. Fiyat artışları, doların yükselmesi gibi örnekler sadece Türkiye’ye has bir durum değil. Ekonomimiz emin ellerde olduğu için biz çok daha hafif bu krizi aşıyoruz” Dedi.

PARLAK: BİZ KARDEŞ OLDUKÇA ÖRGÜTÜN ALAN BULMASI MÜMKÜN DEĞİL

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, “Terör örgütü PKK kendisinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımıyor. Kendisinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen, Irak'ta, Suriye'de ve Türkiye'de Kürtleri öldürüyor. Çünkü terör örgütü ile Kürtlerin hiçbir bağı olmayacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye'nin geleceğinde terör örgütlerinin yeri yoktur. Bize düşen kardeşliğimizi güçlendirmek, oynanan oyunları bozmaktır. Biz kardeş oldukça terör örgütünün alan bulması mümkün olmayacak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini çalanlara, annelerimizin umutlarını yıkmaya çalışanlara ve ülkenin geleceğini yıkmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim