ŞEHRİVAN HABER

Kentin son dönemlerde en çok konuştuğu konuların başında gelen yol meseleleri kentin Ankara’daki taleplerinin başında gelmeye devam ediyor. Hem alt yapı hem üst yapıda ciddi bir dönüşüm yaşayan Van’da buna rağmen bitirilmeyi bekleyen birçok çalışma ve proje tamamlanmayı ve destek almayı beklerken ulaşım altyapı sorunları ve öncelikli yatırımların Van’a yapılması için Ak Parti Van Milletvekili ve Van ilçe Belediye Başkanları taleplerini Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na iletti. Van’da yapımı yıllardır devam eden ve zaman zaman ciddi eleştirilerin de yapıldığı çevre yolu başta olmak üzere Edremit çevre yolu, Güzeldere tüneli, Van-Şırnak Karayolu, Bahçesaray karayolu, Kuskunkıran tüneli 2. tüp, havaalanı, karayolu ve üniversite köprülü kavşakları ile Belediyelerin asfalt, yaya ve hayvan geçişlerine ilişkin taleplerin iletildiği görüşmede 2022 yılı içerisinde öncelikli olarak yatırımlar arasına dahil edilmesi istenildi.

ARVAS VE VAN HEYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞE KENTİN ULAŞTIRMA TALEPLERİNİ İLETTİ

Sınır kenti olması ve artan nüfusu ile her geçen gün artan trafik başta olmak üzere birçok sorunu çözüme kavuşturulması beklenen kentin bu yöndeki taleplerini Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na ileten Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve beraberindeki İlçe Belediye Başkanları 2022 yılı için destek istedi. Ulaştırma alt yapısının, sosyal ve ekonomik faaliyetlerin gelişmesinde önemli bir etken olduğunu dile getiren heyet 2022 yılında kentin yıllardır tamamlanmasını beklediği önemli yatırımları hatırlatarak yatırım desteği konusunda desteğini dile getirdi. Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Ak Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, ulaştırmanın, ekonomik faaliyetlerin gelişmesinde önemli bir sektör olduğunu söyledi. Arvas, “Sınır kenti olan ve Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya’nın kesiştiği bölgede bulunan Van’ın karayolu ağının güçlü olması, ülke ekonomisinde önemli bir yer edineceğini ortaya koyarken, yapılacak olan ulaşım altyapı yatırımları aynı zamanda kentin de ekonomisini doğrudan etkileyecek ve her geçen gün artan kent nüfusundan kaynaklı trafik sorununu da hafifletecektir.” Sözleri ile yapılan görüşmelerde konuşulan konuları kamuoyu ile paylaştı.

VAN’IN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Ziyaret sonrası paylaştığı değerlendirmede genel müdürlük ile de paylaşılan konulara değinen Arvas, Van’ın konumu ve önemine vurgu yaptıklarını ifade etti. Gelişmiş bölgelerde ulaştırma yatırımlarının ekonomik büyümeyi arttırdığı ve hızlandırdığının görüldüğünü söyleyen Milletvekili Arvas, ziyaret ile ilgili olarak: “Çevre illeri veya farklı coğrafyalardaki pazarları birbirine yakınlaştıran güvenli, hızlı ve konforlu yollar, daha geniş piyasaların oluşmasını doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemektedir. Coğrafi konumu nedeniyle ticaret yollarının üzerinde bulunan Van’ın sınır kenti olması, Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya’nın kesiştiği bölgede bulunması, hızla artan nüfusu ve yaşanan trafik sorunları karayolu ulaşımını daha da önemli kılmaktadır. Dolaysıyla ulaştırma, her açıdan tüm etkileri ile değerlendirildiğinde başlı başına bir hizmet niteliğindedir. Bu nedenlerle ilimiz ekonomisine katma değer sağlayacak ve toplumsal gelişmelerin yarattığı ihtiyaçları karşılayabilecek alternatif yolların yapılması konusunda, taleplerimizi Belediye Başkanlarımız ile birlikte Karayolları Genel Müdürümüze ilettik, ulaştırma altyapımızın nitelikli ve kaliteli bir şekilde planlanarak hızla tamamlanmasını istedik.” Dedi.

“İŞ BİRLİĞİMİZ VE ANKARA’DAKİ TEMASLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR”

Kent trafiğini rahatlatacak alternatiflerin üretildiğini dile getiren Arvas, “Uzun uğraşlardan sonra yakın zamanda ihalesi yapılan çevre yolunun tamamlanması ile birlikte Van’ın özellikle kent trafiği rahat bir nefes alacaktır. Ulaşım alternatiflerinin ve erişilebilirliğin yetersizliği sonucu olarak yaşanan trafik sıkışıklığı, hava ve gürültü kirliliği, sera gazı emisyonu gibi temel problemler inşallah çözülmüş olacaktır. Yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfusa sahip kentimizde, hızla gelişmekte olan ilimizde, iş ve hayat düzeni ulaştırma hizmetlerinin aksamadan işlemesine bağlıdır.”

BELEDİYELERİN ALTERNATİF YOLLARI İÇİN DESTEK İSTKEDİK

“Bu anlayışla Van Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizde şehir içi trafiğini rahatlatacak, transit geçişle akışı hızlandıracak alternatif yollar üretmektedir. Bunun yanında kırsalda bulunan mahallelere ulaşımı kolaylaştıracak hizmet ve yatırımlarda sürdürülmektedir. Belediyelerimizin bütçelerine katkı sağlamak ve bütüncül bir yaklaşımla mevcut yolların yenilenmesi ve yeni yolların açılması için, iş birliğimiz ve Ankara’daki temaslarımız devam edecektir. Şehrimize katma değer sağlayacak, hemşerilerimizin refahını arttıracak, toplumsal hayatı kolaylaştıracak ve kent ekonomisini büyütecek her türlü konuda Milletvekillerimiz, Belediye Başkanları, teşkilatlarımız, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir ahenk içinde çalışarak hizmet üretiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

ZİYARET BÜYÜK BİR EKİP İLE GERÇEKLEŞTİ

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek, Van’ın ulaşım yatırımlarını görüşen Milletvekili Arvas ile birlikte toplantıya Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu katıldı.

Editör: TE Bilisim