ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN SAĞLAM-SERCAN CANSIZ

Şehrivan’a yaptığı özel değerlendirmede kentin vaka durumu ile ilgili konuşan Sünnetçioğlu şu an hastanelerde yatan hastaların yüzde 99’nun aşısız olduğunu ve vatandaşlara uyarıda bulunarak şu ifadeleri kullanıdı: “Bizler vatandaşlarımıza aşı yapmaları için önemle duyuruda bulunmak istiyoruz. Çünkü bizim bu pandemide Kovid-19 ile mücadelede en önemli silahımız aşıdır. Ne kadar çok yaparsak o kadar az insanımız hasta olacak, o kadar az insan yoğun bakımlara servislere yatmış olacak ve şu an bizim hastanelerimizde yoğun bakımda yatan serviste yatan hastalarımızın yüzde 99'u aşısız olanlardır. Ve artık virüs genç yaşlı dinlemiyor şu an hastanelerimizde yatan genç hastalarımızda var bunları görünce üzülüyoruz virüsten korunmamızın en önemli yolu aşıdır, tabi aşıdan sonra sosyal mesafe, toplu alanlardan, etkinliklerden uzak durmak el hijyenine ve maskeye dikkat etmek gerekiyor.” 

NE KADAR ÇOK AŞI OLURSAK O KADAR ÇABUK KURTULACAĞIZ

Sünnetçioğlu ayrıca “Koronavirüse karşı en önemli silahımızın aşı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ne kadar çok aşı yaparsak o kadar erken bu hastalıktan kurtulmuş olacağız. Bir kez daha vatandaşlarımızı aşı olmaları konusunda çağrıda bulunup davet ediyoruz. Aşının yapılması çok önemlidir. Eskiye oranla çok iyi bir oran yakaladık. Bunu devam ettirmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.” Diye ekledi. 

BİRİNCİ DOZDA İYİYİZ İKİNCİ DOZ SAYISI ARTMALI

Covid servislerinde yatan hastalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sünnetçioğlu, yatan hastaların yüzde 99'unun aşısız olduğunu söyledi. Sünnetçioğlu, “Yüzde 10’unun 1. dozunu yeni olduğunu ve 2. dozunu da olamaya bekliyor olanlardır. Aşıları tam olan yoğun bakım hastamız yok. Bizim aşılama oranımız şuan yüzde 75,3. Bundan sonra daha iyi olacağız. 500 bin üzerine vatandaşımız 1. doz aşısını yapmış. 2. dozda ise yüzde 49'a yaklaşmışız ve bu şekilde yükselmeyi planlıyoruz. 2. Doz aşısını yapmamış olan vatandaşların 2. dozunu yapmaları için davet ediyoruz. Burada da baya başarılı bir duruma geldik. Bundan sonra daha da iyi bir oran yakalarsak ve hastanedeki servislere hasta sayımız azalacak. Bu salgından ölen vatandaşlarımız olmayacak. Ne kadar çok aşılama olursa o kadar salgına karşı başarılı oluruz.” İfadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ AŞI OLMAKTIR” 

Aşıda baya bir mücadele verdiklerini hatırlatan Sünnetçioğlu, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımız aşı olması için şehir merkezinde ve ilçe merkezlerde birçok stantlarımız var.  Aşı noktalarımız var. Yeter ki bizim vatandaşlarımız aşısını olsun diye ayağına kadar bu hizmeti götürüyoruz. Vatandaşımızdan tek istediğimiz kendi sağlığı için ve sevdiklerinin sağlığı için aşılarının olmalarını istiyoruz. Bu pandemide en önemli silahımız aşı olmaktır. 1 ve 2. doz aşını yapanlar hastanede yatmıyor.  Yakalanalar ise çok küçük peptonlarla bu hastalığı geçiriyor. Onun için tüm vatandaşlarımızın kendi sağlığı ve sevdiklerinin sağlığı için aşı olamaya davet ediyoruz”

Editör: TE Bilisim