ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-FATMA POLATCAN

Kar muhalefetine rağmen vatandaşlar Van Kalesi altındaki Atatürk Kültür Parkı kutlama alanına akın etti. HDP’li siyasetçilerin konuşmalar yaptığı, sanatçıların konser verdiği kutlamalarda kara rağmen eğlenceler saatlerce sürerken, kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi. Van'da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen Nevruz programı kar yağışı altında kutlandı.

Kar altında gerçekleşmesine rağmen vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Kale’deki kutlama alınan akın etti. Kardan dolayı gecikmeli olarak dolan alan öğlen saatlerinde büyük bir kalabalığın katıldığı kutlamaya dönüştü. Van Kalesi’nin yanındaki Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen Nevruz programına Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Tayip Temel ile Muazzez Orhan katıldı. Programda sanatçılar Lawje, Koma Pel, Ayfer Düzdaş ve Eléonore Fourniau (Elenora) sahne aldı. Program, HDP Van İl Eşbaşkanları Handan Karakoyun ve Fikret Doğan’ın konuşmasıyla başladı.

Eşbaşkanların ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, “İşte Nevruz, işte halkımız! Nevruz sadece baharın başlangıcı değildir. Nevruz direniştir, Nevruz özgürlüktür” dedi. Uca'nın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Tayip Temel, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Programda konuşan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ise, “Nevruz karanlığa karşı başkaldırıdır. Bu topraklarda Kürtlere uygulanan zulme karşı direnmeye devam ediyoruz. Biz direndikçe bu karanlığı ve faşizmi yıkacağız” dedi. Konuşmalardan sonra sanatçıların seslendirdiği şarkılarla kutlama alanına dolan on binlerce vatandaş halaylar çekerek eğlendi.


 

Editör: TE Bilisim