ŞEHRİVAN HABER:

Van Valisi Mehmet Emin BİLMEZ yaptığı açıklamada, “Van’da istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalarından dolayı Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, paydaş kuruluşlara, istihdamda emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca Aktif İşgücü Kapsamında yapılan kurs ve programlarda kursiyer ücretlerinin çalışana ulaşılabilirliği hususunda ilgili kurumlar olan SGK ve İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle birlikte çalışması durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hidayet KİŞİ tarafından 2022 Yılının 1.Çeyreğine kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurula genel bilgi verdi. Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, İstihdam istatistikleri ve gerçekleştirilen hedefler hakkında İş ve Meslek Danışmanı Ali ÇINAR kurula sunum yaptı. Van Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Sayın Nesim EREN İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları “Kurul” ve “Denetim Kurulu” için belirlenen üyelerin kurulun onayına sundu. Ayrıca ‘’Şiddet Mağduru Kadınlar’’ hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcilerinden Şube Müdürü Mehmet Nuri ELÇİ’ nin 2022 yılında okullarda açılacak/kapanacak alan ve dallar ile İpekyolu ilçesinde açılması planlan Mesleki Eğitim Merkezi hakkında kurula bilgi verilerek tamamlandı.

Editör: TE Bilisim