ŞEHRİVAN HABER: 

Van Valisi Vali Dr. Ozan Balcı, tarımsal arazilerimizde sulu tarıma geçilerek üretim verimliliğini arttırmak amacıyla DSİ tarafından yapımı devam eden Baklatepe, Beyaztaş ve tamamlanan Emek göletlerinde incelemelerde bulundu. Vali Balcı, Özalp’ın Emek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 4 bin dönümlük arazinin sulamasını yapacak göletin açılış butonuna basarak emeği geçenlere teşekkür etti.

BALCI: HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

Vali Balcı, her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirterek, Van’da 4 göletin inşaatının devam ettiğini, 2 göletin ihalesinin yapıldığı ve 15 göletin daha yapılacağını dile getirdi. Balcı, “Çiftçinin üreticinin her zaman yanındayız. Onlara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Van’da da tarım adına güzel işler yapılıyor. 4 göletimizin inşaatı devam etmektedir. 2 göletimizin ihalesi yapıldı. 15 gölet daha yapacağız” ifadelerini kullandı. 

BALCI: 50 BİN DÖNÜM ARAZİYİ SULU TARIMA AÇACAĞIZ

Vali Balcı, ayrıca göletlerle birlikte 50 bin dönüm araziyi sulu tarıma açacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Yapılan göletlerimiz ile birlikte inşallah 50 bin dönüm araziyi sulu tarıma açacağız. Bu ne demek! Çiftçimizin, üreticimizin, zenginleşmesi demek. Allah’ın izniyle bunu hep beraber gerçekleştireceğiz.”

Editör: TE Bilisim