ŞEHRİVAN HABER: UĞURCAN DEMİR-FATMA NUR POLATCAN

Van’daki Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği görevine hızlı bir başlangıç yapan ve ses getiren girişimlerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, kentle ilgili çalışmalarını ve hazırlıklarını paylaşmaya devam ediyor. Balcı, eğitimden sanata, turizmden tarıma, istihdamdan çevreye her alanda Van’da büyük işler yapmayı planladıklarının mesajlarını verirken heyecan yaratan çalışmalardan söz ediyor. Ziyaret ettiği yerlerde ve programlarda yapacaklarının müjdesini veren Balcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ziyarette Van’da yıllardır markalaşmayan otlu peynir ile ilgili önemli bir adım atacaklarını belirterek, Van Otlu Peynir Müzesi’ni açacaklarının müjdesini verdi.

YÖRESEL ÜRÜNLER AÇILIŞINDA SÖZÜ VERDİ

Edremit Belediyesi tarafından açılan Yöresel Ürünler Pazarı’nın açılışına katılan Vali Balcı, kadınların hayatın her alanında olmaları için çabaladıklarını dile getirerek, Van Kadın Kooperatiflerinin kuruluş hazırlıklarını yaptıklarını ve Van’da bulunan 32 kadın kültür merkezi sayısını 100’e çıkaracaklarını ifade etti. Yine Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, Van Valiliği’ne tahsisli olan eski Vali evinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da destekleriyle Van’daki engelli çocukların eğitim alabilecekleri bir merkez haline dönüştürüleceğinin müjdesi verildi.

BALCI: ENGELLİLERE DESTEĞİMİZ TAM!

Edremit Belediyesi’nin açılışında konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Van’da yapılacak birçok projenin müjdesini verdi. Balcı, engelli bireylere desteğinin tam olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle başladı: “Böyle güzel etkinliklerde buluşunca şehre bir enerji, dinamizm geliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Edremit Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Edremit Engelsiz Yaşam Merkezindeki gençleri de tebrik ediyorum bu güzel ve mini konserlerinden dolayı. Engellilere desteğimizin her zaman tam olduğunu ifade etmek istiyorum. Her zaman yanlarında, yakınlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Devletimizin bütün imkan, kabiliyet, potansiyelini engelli ailelerin, engelli hemşerilerimizin yanında olduğunu, onların hayatlarını kolaylaştırmak için kullanacağımızın da bilinmesini istiyorum.”

“ADEM SAYISINI 32’DEN 100’E ÇIKARACAĞIZ”

Balcı, Van’da bulunan 32 kadın kültür merkezi sayısını 100’e çıkaracaklarını dile getirerek, “Burada kadınlarımızın yaptığı güzel eserler var. Dün de ifade ettim; kadının gücü Van’ın gücü, kadının gücü Türkiye’nin gücü. Kadınlarımıza çok kıymet veriyoruz. Bizim şu anda 32 tane kadın kültür merkezimiz (ADEM) var. İnşallah onları 100’e çıkarıyoruz. 30 bin kadınımıza imkan sağlamış olacağız. Hayatın her alanında kendilerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamış olacağız. Sadece Aile Destek Merkezlerini açmayacağız. Onların bir anlamda çevreyi tanımalarına, görmelerine, hayatlarını kolaylaştırmalarına katkı sağlayacağız. İnşallah en kısa zamanda 100 tane Aile Destek Merkezimiz faaliyete girmiş olacak. Kadınlarımızın aklını, zekasını çok önemsiyoruz. Van’ın hanımları da çok güzel şeyler üretiyorlar. Onlara destek vermek, yollarını açmak bizim için çok önemli. Her ilçede bir kadın kooperatifi olmak kaydıyla Van Kadın Kooperatiflerinin kuruluş hazırlıklarını yapıyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz inşallah. Kadınlarımıza destek vermek, Van’a, Van’ın geleceğine destek vermektir. Bunu da çok önemsiyorum” dedi.

BALCI: VAN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA TÜRKİYE’Yİ BESLEYECEK HALE GELECEK

Van’ın küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’yi besleyecek hale geleceğini vurgulayan Balcı, “Tarımla ilgili başlattığımız bir proje var. Van Türkiye’deki meraların yüzde 10’unu içeriyor. Küçükbaş hayvanda da Türkiye’de 1 numara. Cumhurbaşkanımız 2020 yılında ‘Küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan ediyoruz’ demişti. Biz o hamlenin adımlarını atıyoruz Van’da. 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli sıfır faizli koyun kredisi veriyoruz. İnşallah hedefimiz 5 yılda 5 milyon koyunu sağlamak. Van’ın meralarıyla buluşturacağız. Van küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’yi besleyecek hale gelecek. Bu hayvancılığın desteklenmesi, kadınların desteklenmesi, tarımla uğraşan kadınların desteklenmesiyle beraber üretime daha da çok katkı sağlayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

BALCI: VAN’DA GÖREV YAPMAK BÜYÜK BİR ŞEREFTİR

Balcı, Van’da görev yapmaktan şeref duyduğunu belirterek, “Van’ın V’siyle ilgili her şey bizi ilgilendirir. Biz ekip şeklinde uzlaşmayla, işbirliğiyle birbirimizi severek, sayarak hep beraber inşallah gelişen büyüyen Türkiye’ye Van olarak omuz vermeye devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan spora, kültür turizmden ulaşıma, istihdamın artmasından tarıma kısacası hayata ve yaşama ilişkin Van’ımızın inşasına katkı sağlayacak Vanlı hemşehrilerimizin huzuruna, refahına, esenliğine destek sağlayacak her işte varız. Bunu da işbirliğiyle, sevgiyle hep beraber yapacağız. Asla yılmak, yorulmak, küsmek, mazeret üretmek diye bir şey yok. Devletimizin, milletimizin bütün imkanlarını Vanlı hemşehrilerimizin huzurlarına, refahlarına, esenliklerine katkı sağlamak için inşallah kullanacağız, kullanmaya da devam edeceğiz. Van’da görev yapmak büyük bir şereftir. Yüce Allah’ın rızası için memlekete, millete aşkla şevkle hizmet edeceğiz. Biz de Van’ın emrindeyiz. Van’ın hizmetkarıyız” diye aktardı.

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİM MERKEZİ…

Eski Vali Evini ziyaret eden Balcı, buranın engelli çocuklar için eğitim merkezine dönüştürüleceğinin müjdesini verdi. Balcı, “Engelli çocuklarımızın huzuru, mutluluğu ve iyi eğitim alabilmeleri bizim en önemli amacımız ve mutluluğumuzdur. Onların yüzlerinin gülmesi için her türlü̈ fedakârlığı yapacağız. Engelli ailelerinin de yükünü̈ paylaşmak ve almak istiyoruz” dedi

Editör: TE Bilisim