ŞEHRİVAN HABERVan Valiliği tarafından hayata geçirilip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yürütülecek “Spor Vanprojesinin açılışı yoğun bir katılımla yapıldı. Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, eğitimin 1 numaralı konuları olduğunu belirterek Etüt Van projesinin önemine değindi.

BALCI: TÜRKİYE’NİN İLK 5’İNE GİRECEK

Etüt Van projesinin önemini dile getiren Balcı, “Ayrıca çocuklarımız için Etüt Van projesini başlattık. Çocuklarımıza buradan duyuruyorum, lise giriş sınavlarına, üniversiteye hazırlanan çocuklarımız için belli okulları hafta sonu açtık. Çok kıymetli, fedakar hocalarımızla beraber malzemelerini de alıyoruz. Çocuklarımızı üniversite sınavlarına, lise giriş sınavlarına hazırlayacağız. Öğrencilerimiz bu konuda duyarlı olsunlar. Hafta sonu kurslarına da gitsinler. Ben inanıyorum, bu projeyi de 5 yıl devam ettirirsek nasıl ki Van yüzölçümü açısından Türkiye’nin 5’inci büyük ili ise akademik anlamda da üniversite sınavlarını, lise giriş sınavlarını kazanma anlamında Türkiye’nin ilk 5’ine girecek. Sevgili öğrenciler, sizleri seven, önemseyen, sizlere değer veren ilin Valisi olarak eğitiminiz bizim 1 numaralı konumuzdur” diye konuştu. 

“EĞİTİME İLİŞKİN DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Her zaman destek vereceğini belirten Balcı, “Devletimizin ve milletimizin bütün imkanlarını, kaynaklarını öğrencilerimiz için, gençlerimiz için kullanmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu anlamda öğretmenlerimize inanıyorum. Eğitim bizim 1 numaralı işimiz. Eğitime destek vermekten de büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Eğitime ilişkin daha güzel işler yapacağız. Yeter ki siz derslerinizi çalışın.

Editör: TE Bilisim