ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Mesleki Beceriler Ve Yeşil Dönüşüm Festivali’nde Kariyer Paneli düzenlendi. Panele mesleki eğitim veren 9 meslek lisesi, 450 öğrenci ve 50 öğretmen katılım sağladı. Festivale Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdülkadir Gümüş, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Mehmet Nuri Elçi ve Şakir Sığınç, Van Çalışma ve İş Kurumu’ndan İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Görevlisi Derya Baran, Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Görevlisi Altuğ Karabey, Veterinerlik Fakültesi’nden Doç. Dr. Turan Yaman, Van Meslek Yüksek Okulu’ndan Öğr. Gör. Servet Özkan, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğr. Gör. Oğuz Çalışkan, Sağlık Bilimler Fakültesi’nden Öğr. Gör. Fahri Aşkan, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mehmet Nuri Elçi açılış konuşmasında öğrencileri 21. yüzyıl becerilerini kazanmış donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi istediklerini belirterek eğitimin temel felsefesinin öğrenciyi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamak olduğunu ve mesleki eğitimin çok önemli olduğunu ifade etti.

ÇINAR, ÇALIŞMA MOTİVASYONU HAKKINDA BİLGİLENDİRME VE TANITIM SUNUMU YAPTI

Panelin moderatörlüğünü yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdülkadir Gümüş protokol konuşmalarının ardından panelistlerin takdimini gerçekleştirdi. Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar çalışma hayatında herkesi ilgilendiren ‘Çalışma Motivasyonu’ hakkında bilgilendirme ve tanıtım sunumu yaptı. Tüm panelistlerin kendi alanlarına ilişkin açıklamalarının ardından öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılarak panel tamamlandı.

Editör: TE Bilisim