ŞEHRİVAN HABER – Geçtiğimiz süreçlerde de kent ile ilgili taleplerini ortak bir şekilde dile getirilen Van heyeti bir kez daha bakanlık mesaisi yaptı. Kent ile ilgili talepler için farklı bakanlıklara yapılan ziyaretlerden birisini Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye gerçekleştiren heyet, yeni görevinden dolayı Bakan Kirişçi’ye “Hayırlı olsun” dileklerini iletirken kentle ilgili dosyayı da sundu. O dosyada tarımsal anlamdaki önemli yatırım ve talepler yer aldı. Öte yandan o görüşmede Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın uzun süredir takibini yürüttüğü ve mücadelesini verdiği önemli bir müdürlük ile ilgili talepler de yer aldı.

AK Parti Milletvekilleri Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ile Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’in bulunduğu heyet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Van vekili Arvas o ziyarete dair detayları paylaştı. Sunulan detaylar arasında en çok dikkat çeken başlıklardan birisi Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü oldu.

ERDOĞAN’IN İMZASINI BEKLİYOR

Arvas, uzun süredir çalışması yürütülen o çalışma ile ilgili detayları verirken yeni kurumla ilgili detayların da müjdesini paylaşmış oldu. Arvas o kurumla ilgili Bakan Kirişçi’ye de teşekkür ettiklerini belirterek şu sözlere yer verdi: “Van’a kurmayı planladığımız ve bizzat takipçisi olduğum Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ilgili bütün aşamalar ve görüşler tamamlandı. 19.03.2022 tarihinde Sayın Bakanımızın imzasıyla Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kurulmasına ilişkin kararname taslağı Cumhurbaşkanlığımıza teklif edildi. Bu vesileyle de Sayın Bakanımıza teşekkür ettik.”

VAN TDİ OSB İÇİN DE TALEPLER İLETİLDİ

Arvas son olarak Van ile ilgili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinden de söz ederek: “Van’ın ekonomisine, kalkınmasına önemli katkı sağlayacak ve hayvancılık sektörünü geliştirerek, sürdürülebilirliğini teşvik edecek büyük bir proje olan Van Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bütün çalışmalar tamamlandı. Alt yapı işlerinin 2022 yılı yatırım programına alınması hususunda talebimizi yeniledik.” Dedi. Konuyla ilgili ayrıca; “Van, Ağrı, Bitlis, Hakkâri bölge illerinde ormansız alanları yeniden etüt edebilecek, iklim şartlarına uygun ıslah projeleriyle sahayı yeniden ağaçlandıracak, güçlü bir bölgesel teşkilata ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Van’da Orman Bölge Müdürlüğünün kurulması talep ettik. Tarımsal Üretim ve Pazarlama Alt Yapısının Geliştirerek Kırsaldaki Gelir Kaynaklarını Arttırılmasına Yönelik (IFAD) Projesi’ne Van ilimizin de dahil edilmesi, Van ve bölge illerimizin de dış kaynaklı bir projeden istifade etmesine imkân sağlanmasını talep ettik.” Dedi.

Editör: TE Bilisim