ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-NECMETTİN DURSUN

Birbirinden farklı tasarımlarda kaliteli, şık, marka ve uygun fiyatlı kıyafetlerin ve ürünlerin yer alacağı Moda ve Alışveriş Festivali Van’da kapılarını yarın ziyaretçilerine açıyor. 80 firmanın katılacağı festival 14-18 Eylül tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek. Festival öncesi kentteki gazetecilerle bir araya gelen Moda ve Alışveriş Festivali organizatörü Türkan Eraslankılıç, Van’da ilk defa yapılacak olan festivalde Van başta olmak üzere çevre illerdeki ve İranlı kadınlara hitap edeceklerini belirtti. Van’da uzun vadede festival düzenlemek istediklerini dile getiren Eraslankılıç, festivale Van’daki kadınların rağbet göstereceğini düşündüklerini vurguladı.

MODA VE ALIŞVERİŞ MERAKLILARI BU FESTİVALİ ÇOK SEVECEK…

Toplantıda konuşan Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Çelik, “Bu organizasyon Başkent Festival tarafından yapılıyor. Türkan hanım ile uzun yıllardır Ankara’da çalıştığımız partner bir fuar firmamızdır. Biz Van’ı çok seviyoruz. Türkan hanıma 5 yıldır Van’ın çok güzel olduğunu, festivali taşımasını istiyorduk. Türkan hanımı da bu sene itibariyle ilk organizasyonunu Van’da başlatacak. Moda üzerine yılda üç organizasyon planlıyor” dedi.

İNDİRİMLİ ÜRÜNLER BU FESTİVALDE YER ALACAK!

Moda ve Alışveriş Festivali organizatörü Türkan Eraslankılıç, festivallerinin içeriğinden bahsederek şunları söyledi: “Biz Ankara’da bu hikayeye başladık ve ismimizi de Başkent Festival koyduk. Aslında ilk başladığımda sadece Ankara’da yapacağımızı düşünürken, bir anda inanılmaz bir talep görünce ülkemizin diğer şehirlerinde festival düzenlemeye başladık. Bayanlara yönelik tüm ürün gruplarını içerisinde barındırıyoruz. Giyim, aksesuar, çanta, ayakkabı, eşarp, çeyiz ürünleri gibi bayanlara hitap eden tüm ürünleri festivallerimizde ağırlıyoruz. Bu zamana kadar Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri gibi birçok ilde festival gerçekleştirdik. Ülkemizde çok talep var. Şu an sosyal medya üzerinden birçok insan bizimle iletişime geçerek ülkemizde bulunan her şehre gitmemizi istiyorlar.”

TÜRKİYE’NİN FARKLI İLLERİNDEN 80 FİRMA KATILIM SAĞLAYACAK…

Eraslankılıç, kadınların festivale ilgi göstermelerinin nedenine değinerek, “Hanımların bize ilgi göstermesinin en önemli nedeni Türkiye’nin birçok şehrinden sosyal medyada varlığı çok iyi olan, bununla birlikte Türkiye’nin her yerinde mağaza zincirleri olan üreticilerini şehirlere getiriyoruz. Moda firmalarının asıl amacı reklamdır. Tabii ki ticari bir kazançları var ama firmaların amacı reklamdır. Çünkü markalarını en üst seviyeye getirmek için Türkiye’nin her köşesinde bayanlara ulaşmak istiyorlar. Firmalarımız buraya ağırlıklı reklam amaçlı geldikleri için fiyatlar internet ve mağaza fiyatlarından çok daha ucuzdur” şeklinde konuştu.

ERASLANKILIÇ: HEDEF KİTLEMİZ VAN VE ÇEVRE İLLER

Van başta olmak üzere çevre illerdeki ve İranlı kadınlara hitap etmek istediklerinin altını çizen Eraslankılıç, “Van’ı uzun zamandır düşünüyordum. Biraz çekincelerimiz vardı. Bize uzak geliyordu ama gönüller bir olduktan sonra uzaklıkların hiçbir öneminin olmadığını buraya geldikten sonra anladık. İstanbul, Ankara ve Bursa’daki tüm firmalarımız ürünlerini Van’a gönderdi. Hedef kitlemiz sadece Van değil. Van’ı merkeze alarak, Ağrı, Hakkari, Bitlis, Siirt, Muş gibi çevre illeri de baza aldık. Oralarda da çok ciddi reklam çalışmaları yaptık. Bunların yanında İranlıların da Van’da olması artı avantajdır. Kimseyi ayrıştırmadan tüm kadınlara hitap ediyoruz. Tüm çevre illerle birlikte Van’da toplanacağız. Şu an sosyal medya üzerinden çok büyük ilgi gösteriliyor. Festivalimizin çok güzel geçeceğine inanıyorum. Van’da uzun vadede festival düzenlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL 18 EYLÜL TARİHİNE KADAR VAN EXPO FUAR VE KONGRE MERKEZİNDE DÜZENLENECEK

Festivalin saat 14:30’da başlayacağını ifade eden Eraslankılıç, “Daha önce düzenlediğimiz fuarlarda defile, konser gibi etkinlikler gerçekleştirdik. Van’da ilk kez düzenliğimiz için herhangi bir etkinlik planlamadık ama uzun vadede yapacağımız festivallerde muhakkak moda defileleri, söyleşiler gerçekleştireceğiz. Festivalimize 80 firma katılacak. Daha önce yaptığım fuarlarda 100 ile 150 arasında firma katılıyordu. Tabii ki firmalar buraya gelirken hem tanıtım hem ticari amaçla geldikleri için ticari maliyetleri çok yüksek oluyor ama yine de risk alıp gelen çok sayıda firmamız var. İnanıyorum ki bir sonraki fuarımızda sayı katlanacak artacaktır. Fuarımız 14 Eylül saat 14:30’da Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde açılıyor. Ama biz halkımızı saat 10:00’da almaya başlayacağız. Saat başı Beşyol mevkiinde araçlarımız kalkacak” dedi.

Editör: TE Bilisim