Van’da Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü Van'da ve ilçelerde törenle kutlandı.

 

Valilik bahçesinde düzenlenen tören, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma ile başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle devam etti. Program, Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun ziyaret edilmesi ve 2 Nisan Polisevinde düzenlenen kokteylle devam etti. 

 


Törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hamdi Gülpınar, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bazı siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile polisler katıldı. 

 

 

MURADİYE

 

Van’ın Muradiye ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı. 

 

Muradiye Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Murat Sönmez tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Buradaki programa Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Akyol, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Akat, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, kamu kurum amirleri, hakimler ve polisler katıldı. İlçede yapılan fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, makamında ziyaret edildi. 

 


Ziyaretten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam eden programda ise; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Akyol, Merkez Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Emrullah Gül ve Alpaslan Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Arif Tosun tarafından İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Murat Sönmez’e günün anısına hediye verildi. 

 

ERCİŞ

 

Van’ın Erciş ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı. 
Kaymakamlık binası önünde sabah saat 10.00'da düzenlenen törende Erciş İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, tören mangasını selamladıktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Emniyet Müdürü Candaş, beraberindeki polislerle birlikte Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar'a nezaket ziyaretinde bulundu. 

 


Ardından, kurum amirleri ile vatandaşlar Polis Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş’ı İlçe Emniyet Müdürlüğü makamında ziyaret ederek tebriklerini ilettiler. 

 

BAŞKALE

 

Van’ın Başkale ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. 

 

 

İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, beraberindeki polislerle İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü Adil Metin ve beraberindeki polisler, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü münasebetiyle Öztürk’e çiçek takdim etti. 
Burada konuşan Öztürk, “Polis devletin eli, ayağıdır. Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü kutlarım” şeklinde konuştu. 

 

ÇATAK

 

Van’ın Çatak ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. 

 

Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Şehit Selami Duğrul Polis Merkezi Amiri Onur Selçuk’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Merkez Taziye Evinde ikram programı düzenlendi. 

 


Program ikindi namazına müteakip Merkez Camisi’nde şehitlerimiz için mevlit okutulmasıyla sona erdi. 


Programa Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Murat Okan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, AK Parti İlçe Başkan Vekili Selim Akdeniz, SYDV Müdürü Aydın Babur, protokol üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim