ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-NECMETTİN DURSUN

Son dönemlerde fuar sektöründe iyi bir ivme yakalayan Van, fuar şehri olma yolunda da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kent ekonomisine büyük katkı sağlayan fuarlar bu yıl Van’da hız kesmeden devam ederken, yılın son fuarı da dün kapılarını ziyaretçilerine açtı. 81 ilden birbirinden farklı lezzetlerin bulunduğu fuarda; gıda, yöresel ürünler, hediyelik eşya, el sanatları ürünleri, züccaciye, ev gereçleri, takı, kozmetik ürünleri yer alıyor. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara 120 firma, 60 stant bulunurken, fuar 4-13 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerine ağırlayacak. Çeşitli etkinliklerin de olacağı fuara katılacaklar için Beşyol Mevki Halk Eğitim Merkezi önünde her saat başı ücretsiz servisler kalkacak. Van’ın en çok rağbet gören açılışına; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van ESOB Başkanı İsa Berge, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarına vatandaşların rağbet göstermesi gözlerden kaçmazken, fuarla ilgili konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Veysi Uygun, bu fuarın artık Van’da oturduğunu söyledi.

VAN’IN EN SEVİLEN FUARI AÇILDI!

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Veysi Uygun, fuardan söz ederek şunları söyledi: “Van’da geleneksel hale gelen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Bu fuar bundan 4 yıl önce Van’a geldi. Bu defa 8’incisi düzenleniyor. Biz pandemi sürecinde bu fuara ara vermedik. Van’da da bu fuar artık bir beklenti haline geldi. Çok ciddi bir rağbet gören, katılımcısı çok fazla olan bir fuar. 60 standımız var fuarda. 120 firma var. 81 ilden tatlar, çeşitler bulunuyor fuarımızda. Halkımızın da beklediği bir fuar. Fuar boyunca etkinliklerimiz olacak. Ücretsiz servisimiz de var.”

FUARDA 60 STANT, 120 FİRMA VAR

Uygun, “Bu yılın son fuarı. 2022 yılı içerisindeki son fuarımız. Fuarlarla Van’a renk, değer kattığımızı düşünüyoruz. Başarılı bir fuar olacağını düşünüyoruz. Esnafımızın da ciddi bir çeşidi mevcut. İyi bir fuar olacağını umuyoruz. Yöresel ürünlerimiz fuarda mevcut. Van’ı tanıtan stantlarımız da mevcut. Türkiye’de en çok fuar düzenleyen 5’inci şehiriz. Bu halkımızın, esnafımızın ilgisinden böyle. Sektörel fuarları artık bireysel yapıyoruz. Her sektör kendi fuarını yapar hale geldi Van’da. Bu fuarı yılda 2 kez yapıyoruz ama genel anlamda fuarlarımız başarıya ulaştı. Hedefine ulaşan fuarlarımız var. 2023’te daha güçlü, daha fazla katılımcının ve sektör firmalarının katılım sağlanacağı, yurt dışından daha fazla ilginin olacağı fuarlar yapacağız. Tüm katılımcıları fuarımıza bekleriz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR İLK GÜNDEN FUARA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Fuarla ilgili Şehrivan’a konuşan Trabzon Beşikdüzü Dillioğlu Yöresel Ürünler Yetkilisi Hasan Kaya, “Fuara Trabzon’dan geldik. Yaklaşık 10’uncu defa Van’a geliyoruz. Yılda 2,3 kez Van’a geliyoruz. Van’dan, fuardan çok memnunuz. Van’ı seviyoruz. Van halkının göstermiş olduğu ilgiden dolayı da teşekkür ediyoruz. Fuarda Trabzon’un bütün ürünlerini satıyoruz. Tereyağından telli kuymak peynirinden, fındığından Trabzon ekmeğine, mısır ekmeğinden tüm peynir çeşitlerine kadar her şeyi satıyoruz. Vanlı hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

FİRMA SAHİPLERİ DE FUARDAN MEMNUN…

Şeref Mobilya Yetkilisi Şeref Aydın, “Hemen hemen tüm fuarlara katılım sağlıyoruz. Burası müşterilerimizle buluşma alanımız. Van’ı, fuarları seviyoruz. Fuarda bize ilgi de oluyor. İlgi güzel fuara. Gelecek günlerde fuarın daha kalabalık olacağına inanıyoruz. Özellikle hafta sonu fazla rağbet olacaktır” şeklinde konuştu.

“RAĞBET GÖREN BİR FUAR”

Fuarda bal satışı yapan ve Hakkari’den gelen Şaban Zirek, “7 senedir Van’daki fuarlara katılıyorum. Fuarda bal satıyoruz. Petek, kara kovan, süzme, arı sütü, polen satıyoruz. Orijinal bal satıyoruz, içerisinde şeker yok kesinlikle. Geçen sene olan bal, bu yıl daha fazla bir ücrete satılıyor. Bu da alım gücünün düşmesinden kaynaklanıyor. Ama yine güzel bir ilgi var vatandaşlardan. Başka fuarlara da katılıyoruz. Daimi müşterilerimiz var. Onlar zaten muhakkak gelip alışveriş yapıyor” dedi.


 

Editör: TE Bilisim