ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-HAKAN İZGİ

Şehrivan TV ekranlarında her hafta kente dair farklı konu ve konuklarla gerçekleştirilen ve kentin konuşulduğu Kent Meydanı programının bu haftaki konuğu Eski Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili, şu anki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu konuk oldu. Şehrivan TV’nin kente, kentte yapılanlara dair sorularını yanıtlayan Zorluoğlu, halen konuşulmakta olan çalışmalar başta olmak üzere Van’a dair önemli değerlendirmeler ve yorumlarda bulundu. 2017 yılında Van’a atanan Zorluoğlu, iki yıl görev süresi boyunca, çevre yolu düğümünün çözülmesi, ileri biyolojik arıtma tesisi projesi, katı atık entegre tesisi startı, kent meydanı projesi gibi çalışmaların öncüsü olan Zorluoğlu, başta işsizlik olmak üzere tamamlanmayı bekleyen çevre yolu ve askıda kalan kent meydanı gibi konularda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ŞEHRİVAN TV TRAZON’DA VAN ESKİ VALİSİ ZORLUOĞLU İLE KONUŞTU…

Şehrivan TV’nin konuğu olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Van Eski Valisi Murat Zorluoğlu, Vanlıları çok özlediğini dile getirerek, sözlerine şöyle başlarken Şehrivan TV ile ilgili olarak da “Şehrivan Gazetesi bilindiğimiz, tanıdığımız çok etkili bir gazetedir.” Bünyesine televizyonu da ekleyerek daha başarılı bir yayın yaparak devam ediyor.” Dedi. Ardından belediye başkanlığı yapma ile ilgili değerlendirme paylaşarak şu ifadelere yer verdi: “Belediyecilik ile ilgili şunu diyebiliriz ki dışarda çalışmak daha kolaydır. Başka bir şehirde belediye başkanlığı yapmak, kendi şehrinizde yapmaktan kolaydır. Kendi şehrinizde bambaşka dinamikler olabiliyor. Kendi ilinizde çalışmak kendi evini dizayn etmek gibi bir durumunuz var. Van’a görev süresinde yaptıklarımızı Trabzon’da da yapıyoruz. Van’da yapamadıklarımızı burada yapmaya çalışıyoruz. Van’da hem vali hem de belediye başkanlığı yaptığımdan çok hızlı çalışma imkânımız vardı. Bu iki görev olunca çok hızlı bir zaman akışı vardı. Belediye meclisinde hemen karar almak zorunda kalıyorduk.”

ZORLUOĞLU, STARTINI VERDİĞİ KENT MEYDANI KONUSUNDA FİKİRLERİNİ PAYLAŞTI

Kent meydanı yapmak için çok çaba sarf ettiğini söyleyen Zorluoğlu, “Cumhuriyet caddesinde eski Mısır Çarşısı’nın yanında bulunan alana bir kent meydanı yapacaktık. Van’ın buna çok ihtiyacı vardı. Projenin tamamlanmasına çok az bir süre kalmıştı. Birkaç ay kalmış olsaydık kent meydanını Van’a kazandıracaktık. Şimdi de bu proje devam edilebilir. Neticede hepsi 25 dönümlük bir alan. Yeter ki böyle bir irade olsun. Altı otopark ve üstü kent meydanının Van’a kazandırılacağına ben eminim. Cumhuriyet caddesi artık bu kapasiteyi taşıyamıyor. Bu projenin hayata geçmesi insanların daha çok ferah alanı olacak. Trabzon’da da şu an üzerinde çalıştığımız ve hayata geçirmeye başladık. Van içinde aynısı yapılmasını diliyoruz.” Dedi.

KARDEŞ BELEDİYE TRABZON…

Van’ın Tuşba ilçesi ile Gevaş ilçeleri ile kardeş olduğunu dile getiren Zorluoğlu, “Önümüzdeki günlerde bu kardeş belediyeler ile bir araya geleceğiz. Tuşba ilçesine bir bedesten çarşısı yapacağız. Bununla beraber yardımlarımız devam edecek. Van’da başkanlık yapmamız Van ile Trabzon arasındaki ilişkileri daha ileri seviyeye taşımamız gerekiyor. İki halk arasında daha çok kardeş duyguları geliştirmesi lazım. Dolaysıyla biz de bu yapılan işlere daha fazla katkı sunmaya devam edeceğiz. Gevaş ilçemiz içinde aynı yatırımlara devam edeceğiz. Daha fazla destek sunacağız.” İfadelerini kullandı.

VAN’DA ÇEVRE YOLU, İŞSİZLİK VE İSTİHSAM EN BÜYÜK SORUN

Van’ın en büyük çevre yolu sorunun olduğunu ifade eden Zorluoğlu, “Bizler burada çevre yolu yapımı için sürekli takip halindeyiz. Bunun yanında arıtma tesisinin de tamamlanması için takip te kaldık. Van’ın çevre yoluna ne kadar ihtiyacı olduğunu valilik dönemimde bakanlığımıza ilettik. Şimdi Van’da olmasak da sürekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hatırlatma yapıyoruz. Van’da istihdam konusunda yapılan çalışma alanları daha da artması gerekiyor.”

“VANLILARA SEVGİ VE SELAMLARIMI YOLLUYORUM”

“Tekstil kolay bir sektör olduğundan daha fazla genç nüfusun yönelmesi lazım. Gençlerin Van’dan başka illere göç etme zorunluğunun ortadan kalkması lazım. Bunların yapılacağından hiç şüphemiz yok. Her kadar Trabzon’da olsak bile yapılan işlerin, tamamlanmayan projelerin takipçisi olacağız. Burada bütün Vanlı hemşerilerimize kucak dolusu sevgi ve selam yoluyoruz. Şehrivan ailesine bundan sonraki yayın hayatına başarılarının olacağını ve daha iyi yerlere geleceğini inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim