Tuşba Belediyesi'nin mahallelerde başlattığı kilit taşı yol seferberliği tüm hızı ile devam ediyor. Muhtarlar kendilerine hizmet getiren Belediye Başkanı Özgökçe’ye teşekkür etti.

Tuşba Belediyesi'nin şehir merkezinden uzak 14 mahallede başlattığı kilit taşı yol çalışmaları son aşamaya gelirken, Cumhuriyet ile birlikte kurulan ancak ilk kez Tuşba Belediyesi ile kilit taşıyla tanışan mahalle sakinleri ve muhtarları bir bir Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'yi ziyaret ederek teşekkür ediyor.

‘BİZE HİZMET LAZIM’

Şimdiye kadar yollarının çamurdan geçilmediğini belirten Arısu Mahalle Muhtarı Sabri Yiğit, artık sokaklardan çok rahat yürüyebildiklerini belirtti. Tuşba Belediyesi'nin şehir merkezinde uzak mahallelerde yapacağı en iyi hizmetin yollarını yapmak olduğunu ve bunu da en güzel şekilde yaptığını dile getiren Muhtar Yiğit, “Allah Başkanımız Fevzi beyden razı olsun. Ben kendi şahsım adına kendisinden çok razıyım. Ben mahalleme hizmet edeni severim. Hangi partiden olursa olsun. Bize hizmet lazımdır. Parti tutarsam hizmet yapmasam bir hayrı yoktur. Hizmet yapan insandan Allah razı olsun. Fevzi bey bize hizmet ediyor, bizde ondan razıyız” ifadelerini kullandı.

‘BEKLENTİMİZ HİZMMETTİR’

Eskiden bir kuruma gittiklerin ilk söylenen sözün 'Bugün git, yarın gel' olduğunu belirten Muhtar Yiğit, AK Parti hükümetleri ile birlikte bu kavramın tarihe karıştığını söyledi. Bu güne kadar Tuşba Belediyesi'ne yaptıkları hiç bir talebin geri çevrilmediğini de dile getiren Muhtar Yiğit, “Biz bugüne kadar Tuşba Belediyesi'nde talep ettiğimiz tüm hizmetleri aldık. Eskiden yollarımız çamurdan geçilmiyordu, şimdi ise bizlere caddeleri andıran geniş yollar yapılıyor. Bize tüm imkanları seferber ediyorlar. Bizim belediyeden beklentimiz hizmettir, belediye de hizmet yapıyor. Çöplerimizi düzenli olarak topluyorlar, taziyelerimizde ve düğünlerimizde bulunuyorlar. Bizim yolları yapan elemandan, müteahhidine ve mühendisine kadar hepsinde de razıyız” şeklinde konuştu.

‘HALKI ÇİLEDEN KURTARACAĞIZ’

Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye çok rahat ulaşabildiklerini de dile getiren Muhtar Sabri Yiğit, “Başkanımızı telefonla istediğimiz zaman arayarak görüşüyoruz. Evinde olduğu zaman bile telefonla arayarak derdimizi anlatıyoruz” Dedi.
'Yol medeniyettir' sloganıyla hareket ederek 2015 yılı stratejik planlarını hazırladıklarını hatırlatan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 2015 yılı sonu itibarıyla kilit taşı döşenmemiş bir tek mahallenin kalmayacağını ifade etti. Yazın tozdan ve kışın ise çamurdan girilmeyen sokakların artık tarihe karışacağını söyleyen Başkan Özgökçe, “Sonbahar mevsimin gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız sokaklarda rahat yürüyebilmek için gidip çizme alırlardı. Biz artık halkımızı bu çileden kurtaracağız” Dedi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim