31 Mart mahalli idareler seçimlerine kısa bir süre kala partilerin seçim çalışmaları devam ediyor. Bazı kişiler de bu süreçte bağımsız aday olmayı tercih ediyor. Bu kişilerden biri de Van’ın tanınmış ve sevilen iş insanlarından Fırat Kuvetli. Yirmi yılı aşkın bir siyasi geçmişi bulunan Kuvetli, özellikle CHP il teşkilatının birçok kademesinde yer aldı. Yine önemli STK’larda kuruculuk ve yönetim kurulu üyeliği yapan Kuvetli, Van bölgesinde önemli bir nüfusa sahip olan Bruki aşiretine mensup.

“KAZANAN TUŞBA OLSUN, HİZMET OLSUN”

Tuşba ilçesinden bağımsız belediye başkan aday olduğunu duyuran Kuvetli, doğup büyüdüğü ilçesine hizmet etmek istediğini söyledi. Kuvetli, “Bugüne kadar birçok partide ve STK’da önemli kademelerde bulundum. Gözümü siyasetle açtım diyebilirim. Bölgenin politik iklimi içinde siyaset yapmaya çalıştım. Ama yerel seçimler daha çok hizmetin ön plana çıktığı seçimlerdir. Bölgeyi, şehrimi, ilçemi iyi bildiğimi düşünüyorum. Bu şehrin bir evladı olarak, bir Tuşbalı olarak bu hizmet yarışında ben de rol almak istedim. Kazanan Tuşba olsun, hizmet olsun. Vatandaşlarımızın oylarına talibim” dedi.

FIRAT KUVETLİ KİMDİR?

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

Fırat Kuvetli 1986 yılında Van’da dünyaya geldi. Kuvetli ilk, orta ve lise öğretimini Van’da tamamladı. Üniversite mezunu olan Kuvetli, uzun yıllar CHP’nin birçok kademesinde yer aldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Kuvetli hala Van’da ikamet etmektedir.

Kaynak: Basın Bülteni