Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan


Ramazan için kurmuş oldukları iftar çadırı hakkında bilgi vermek amaçlı bir kahvaltı düzenleyen Van Kahvaltı Derneği Başkanı Yunus Caner, Yardımcısı Ahmet Cimtan ve Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Tuncil ile birlikte açıklamalarda bulundu. Van’da örnek bir sivil toplum kuruluşu olmak istediklerini belirten Caner, Ramazan Ayı boyunca hizmet edecek olan bir iftar çadırı kurduklarını belirtti. Caner “İftar çadırımız eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda kurulmuştur ve gücümüzün yettiği yere kadar da orada hizmet vermeye devam ettireceğiz. Tabi eğer iftar çadırımızın hizmet vermesi konusunda katkı sağlamak isteyen kurumlar ya da bireyler olursa bu tür tekliflere her zaman açık olacağımızı belirtmek isteriz.” Gibi ifadeler kullandı.

‘TÜM ALANLARDA BOY GÖSTERECEĞİZ’

Çeşitli fuarlarda Van Kahvaltısı ile birlikte boy göstereceklerini belirten Caner “Öncelikle böyle bir derneğin öncüsü olmaktan gururlandığımı ve siz değerli basın mensuplarının bizi bu alanda yalnız bırakmadığınızdan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Bugün burada toplanmamızın sebebi yarından itibaren kuracağımız iftar çadırının müjdesini vermekti. Van kahvaltıları Dünya çapında tanınan bir gelenek haline gelmiş bir durumda. Biz bununla yetinmeyip tüm konularda ve her kulvarda Van’ı daha iyi noktalara getirmek için mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Daha önce de gerek basın mensuplarıyla bir araya geldiğimiz de gerek normal zamanlarda belirtmiştik derneğimiz durmayacak ve durdurulamaz. Çeşitli etkinlikler ve fuarlarla kahvaltımızı duyurmadığımız yer kalmayacak. İftar çadırımız eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda kurulmuştur ve gücümüzün yettiği yere kadar da orada hizmet vermeye devam ettireceğiz. Tabi eğer iftar çadırımızın hizmet vermesi konusunda katkı sağlamak isteyen kurumlar ya da bireyler olursa bu tür tekliflere her zaman açık olacağımızı belirtmek isteriz.” Diyerek ekledi.

“EMEĞİ GEÇENLERE MİNNETTARIZ”

İftar çadırının kurulmasın da emeği geçen kurumlara teşekkürlerini de sunan Caner “Biz bu çalışmamızda yardımları dokunan başta Van Valimize ve İl Sağlık Müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim yer bulmamızda ve sesimizi duyurmamızda yardımcı oldular. Çadırımızın kurulmasında bize sponsorluk yapan kurumlara ve kişilere de teşekkürlerimi sunuyorum. Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Osman Tuncil’e katkılarından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi hiçbir konuda yalnız bırakmadı ve otoriterliğini ispatladı. Sözlerimi noktalamadan önce Van’da bulunan tüm odalara ve derneklere sesleniyorum. İnsan isteyince demek birçok işe imza atabiliyormuş. İşte burada en büyük örneği olan Van Kahvaltı Derneği. Çeşitli etkinlikler ve projelerle Van’ımızı çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Ben bu alanda örnek bir dernek olmak istiyorum. Dernek olarak inandığımız değerler doğrultusunda da sürekli ilerleyeceğimizden herkes emin olabilir. Basın mensubu arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Gerek yaptıkları haberlerle gerek kurdukları haber siteleri ile çok büyük başarılara imza attılar.” İfadelerini kullandı.


“BU TEMSİLCİLİKTEN GURUR DUYUYORUM”

Böyle bir esnafın başkanlığını yapmak konusunda gururlandığını dile getiren Osman Tuncil ise “Değerli basın mensupları ve kendilerini onurla, gururla temsil ettiğim kahvaltıcı esnafım. Yaptıkları hazırlıklar ve gösterdikleri öz veriyle Van’ımızın ismini Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdıkları için ayriyeten bir gurur duyuyorum. Yarın başlayacak olan Ramazan Ayı’nın da tüm Van’a ve İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Karşımda çalışkan bir dernek başkanı var. İftar Çadırı açmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Bu uygulama için de ayriyeten tebriklerimi sunuyorum.”diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: TE Bilisim