ŞEHRİVAN HABER - Son dönemlerde birbirinden önemli yazar ve şairleri ağırlayan ve edebiyat toplulukların büyük bir çıkış yakaladığı Van'da bir önemli buluşma daha gerçekleşecek.

Türkiye'nin yaşayan en önemli yazarlarından biri olarak görülen ünlü yazar Murathan Mungan, Van'da okurları ile buluşacak. 

Kıraathane/Van Edebiyat Evi ve Toranj Sanat işbirliği ile davet edilen Murathan Mungan, kentte düzenlenecek olan buluşmada söyleşi programına katılıp kitaplarını okurları için imzalayacak. Şu ana kadar onlarca önemli programa imza atan Van Edebiyat Evi'nin en önemli programlarından biri olması beklenen buluşmanın Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşeceği öğrenildi.

Son kitabı olan 995 KM ile dikkat çeken Mungan'ın programının detaylarının kısa sürede açıklanacağı ifade edildi.

Murathan Mungan kimdir?

21 Nisan 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen yazar Mardinli bir ailenin çocuğu olmaktadır. Babası Avukat İsmail Mungan, annesi Habibe Mungan' dır. İlk, orta ve lise öğrenim yılları Mardin'de geçmiştir. Mardin Lisesi'nden mezun olan yazarın eserlerinde Mardin sıkça kullandığı mekanlardan birisi olmuştur. Bu çevrenin taşıdığı kültürel yapıyı ve insan olgusunu eserlerine başarılı bir şekilde yansıtmıştır.

Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap

1972 yılında Ankara'ya yerleşen yazar lisans ve yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’ nde tamamlamıştır. Başladığı doktora çalışmasını yarıda bırakan yazar Ankara Devlet Tiyatroları’nda altı yıl, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda üç yıl dramaturg olarak görev yapmıştır.

Gazete ve dergilerdeki ilk yazılarını 1975’te yayımlayan Murathan Mungan şiir, öykü, roman, deneme, tiyatro oyunu, sinema yazısı, senaryo, masal ve şarkı sözü gibi birçok türde eserler vermiştir.

Bazı eserleri birçok dile çevrilerek çeşitli dergi, gazete ve antolojilerde yayımlanmıştır. Murathan Mungan, 1985 yılından beri yaşadığı İstanbul’da 1988 yılından bu yana serbest yazar olarak çalışmaktadır.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ