ŞEHRİVAN ÖZEL

 

Van Büyükşehir Belediyesi'ndeki flaş atama kararı kentte bir anda en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. O karar ile ilgili AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de görüşlerini Şehrivan ile paylaştı.

 

İki aydan uzun süredir görev yapan Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Yaşar'ın görevden alınıp yerine Kayseri eski Genel Sekreteri Mustafa Yalçın atanırken, atama kararı kısa sürede büyük yankı uyandırdı. İçişleri Bakanlığı kararı ile gerçekleşen jet atama kararına yönelik tepkiler ve yorumlar gelmeye devam ederken siyaset kanadından karar ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

 

KAYATÜRK: KARAR SİYASİ DEĞİL

Büyükşehir'deki atama kararını Şehrivan Gazetesi aracılığı ile değerlendiren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, atama kararının siyasi bir karar olmadığına vurgu yaptı. Kayatürk, bu noktada spekülasyonlara mahal vermemek gerektiğinin altını çizerek kararın bir yerlere çekilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

 

BU BİR DEVLET POLİTİKASIDIR

Kayatürk konu ile ilgili değerlendirmesinde: "Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerdeki süreçleri biz de dışardan izliyoruz. Belediyelerdeki vekaleten atamaların yapıldığı ilk günden bu yana bu atamalarda sorumluluk hiç bir şekilde siyasilerde olmadı. Bunu İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da bizimle paylaşarak bu kararların tamamıyla devletin sorumluluğunda ve devlet eliyle alınan kararlar olduğunun altını çizdi. Bu noktada ne Mehmet Yaşar isminin atanması ne de yeni ismin görev alması bizim bilgimiz ve insiyatifimiz doğrulutsunda değildir. Vanlı bir isim olan Yaşar'ın atanmasından sonraki süreci biz de takip edip çalışmalarını takdir ettik. Herkes gibi yapılanları izledik. Nasıl ki bu süreçte etki etmedikse yeni ismin genel sekreterlik görevinde de herhangi bir müdahalemiz olmamıştır. Kamuoyunun bu hususu bilmesinde yarar olduğu düşüncesindeyim. Yani yerel yönetimlerle ilgili bu kararlar tamamıyla bir devlet politikasıdır, İçişleri Bakanlığı eliyle yürüten bir süreçtir. Bu vesileyle kentte görev yapanlara teşekkür eder yeni isimlere ise başarılar dileriz." diyerek siyasi bir karar olmadığına vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim