Haftalardır Mısır’da yaşanan olaylar ve birkaç gündür yaşanan insanlık dışı müdahaleler nedeniyle tüm Türkiye ayağa kalkarken, farklı kurum ve kuruluşlardan tepkiler de gelmeye devam ediyor. Bu noktada en büyük tepkilerden birini de Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın yaptı. Altın yaptığı açıklamada, “Mısır’da halk demokrasiyi kanla yazıyor” dedi.

 

Son günlerde Mısır’da yaşanan katliamla ilgili Van’da tepkiler ve açıklamalar sürerken, konu ile ilgili bir tepki de Bem-Bir-Sen Van Şubesi’nden geldi. Harun Altın son günlerde yaşananlarla ilgili olarak Müslüman ülkeler Mısır için dünyayı ayağı kaldırmalı derken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Halkının Vermiş olduğu Mücadele Tam Bağımsızlık Mücadelesidir Özgürlüklerine sahip çıkma mücadelesidir. Darbecilerin faşistlideri sisinin yaptığı katliam Mekke dönemi Müşrikler dahi yapmamıştır. Eli kanlıİsrail’in şarundan bir farkı kalmamıştır. Şehitlerin kanı firavun tahtını alaşağı edeceği günlerde yakındır. Zulümle abad olanın sonu çok hazin ve berbat olacaktır.  Mısır tarinde kara bir leke olarak geçmiştir. Ezherin Belaam Şeyhi Müslüman Halkın iradesini hiçe sayarak Bir Hiristiyan Cumhurbaşkanlığrna rıza göstermiş, fakat İhvan kardeşler lideri olan Müslüman Muhammed Mursiye tahammül gösterememiştir, Katliama ortak olmuştur. Ezherin Şeyhi ölse dahi bu kara lekeyi katliamların lekesi anlında silinmeyecektir hiçbir zaman için hayırla yad edilmeyecektir.” Dedi.

 

Altın açıklamasını şöyle sürdürdü, “Mısır’da darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı’ndaki sivil halkın üzerine gerçek mermi ile ateş açarak 220 sivil vatandaşı şehid eden,  5 bin den fazla Mısırlının da yaralanmasına neden olan darbecilere dünya Müslümanlarından lanet yağıyor. Mısır’da darbeci güvenlik güçlerinin "Baltacılar" olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle RabiatulAdeviyye meydanındaki darbe karşıtı, demokrasi isteyen Mısır halkına karşı yaptığı katliamın  dünya demokrasi tarihinin en kanlı olaylarından birisi İşin diğer Garip tarafı darbecilere destek veren gürühun şehit edilenler için seviç gösterisi yapması insanlıklarını kaybetmiş zıvanadan çıkmış insanlardır.”

 

“SİSİ DESTEKÇİLERİNİ KINIYORUZ”

 

Altın açıklamasının son bölümünde işe şu ifadelere yer vererek, Sisi’ye destek verenleri de kınadı; “Mısır’daki darbeci faşist firavun yönetim,  demokrasi isteyen Mısır halkının üzerine gerçek mermilerle saldırarak büyük bir katliam yapmıştır.Dünyanın hiçbir yerinde askeri darbelerle başa  geçen yönetimlerin halka rağmen başarı  şansı yoktur. Bu durum Mısır’da da böyledir. Darbenin başından beri meydanlardan ayrılmayan ve ordu karşıtı gösteriler yapan Mısır halkı, kendi ülkelerindeki demokrasiyi artık kanlarıyla yazmaya başladılar. Mısır’ın darbeci yönetiminin  özellikle  ABD  ve diğer emperyalist hayaller peşinde koşan ülkelerin de desteği  ile  kendi  ülkelerinde  gerçekleştirdikleri katliamlar karşısında  en sert tepki  dünyadaki Müslüman ülkelerden gelmelidir. Artık Müslüman Halklar en kısa sürede kendi göç birliklerini kurmanın zamanı geldi geçiyor. Mısır halkı bu  mücadelesinde yalnız bırakılmamalıdır. Mısır’da yaşananlar artık darbe karşıtı direniş gösterilerinin ötesinde sivil halkın katliamına dönüştürülmüştür. Darbeye karşı  demokrasiye sahip çıkmak isteyen halkın katledildiği  Mısır’a uluslar arası kuruluşlar  müdahale etmelidir. Mısır’da yaşanan katliamın sayısal büyüklüğü insanın kanını dondurmaktadır. Bu Katliam göstermiştir ki Müslüman Halkların iradesine sahip çıkmasına Tahammülsüzlüğün en bariz göstergesidir. Unutulmamalıdır ki akıtılan kan mazlum kanıdır.  Ve yine unutulmamalıdır ki, mazlum kanı aktığında semahat müdahale eder. Kelime-i Şehadet getiremediği için kağıt kalem isteyerek yazan ve ardından şehadet makamına erişen Mısırlının kanı,  tüm dünyanın demokrasi tarihini yeniden yazdırmaya yetecektir. Bem-Bir-Sen olarak olarak mazlum mısır halkının yananındayız. Faşist Darbeci sisi ve destekçilerini kınıyoruz.

 

Editör: TE Bilisim