Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 4 bin 200'yü aştı.

Dünya genelinde 4 bin 300 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 119 bin 241'e çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 66 bin 582...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm son dakika gelişmelerini bu haberimizden takip edebilirsiniz;

- Lübnan devlet ajansı, ülkede 8 yeni koronavirüs vakası ve 1 yeni ölüm bildirdi. Bu açıklamayla birlikte Lübnan'daki vaka sayısı 59'a, ölü sayısı ise 2'ye çıktı.

- Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkede teyit edilmiş toplam 26 vakanın olduğunu söyleyerek, virüsün yayılmaması için ülkedeki okulları, müzelerin ve sinemaların kapatılacağını açıkladı.

ÇİN'DEN FLAŞ KARAR

- Fransız haber ajansı AFP ve Skynews Arabia'da yer alan habere göre; Çin yönetimi başkent Pekin'e yurt dışından elen tüm yolcuların istisnasız olarak 14 gün boyunca karantinaya alınacağını duyurdu.

- Coronavirüs önlemlerinin artırıldığı Ukrayna'da milletvekillerinin resmi yurt dışı seyahatlerine çıkmasına da geçici süreliğine yasak getirildi.

BELÇİKA'DA İLK ÖLÜM! BRÜKSEL METROSUNDA ŞOK GÖRÜNTÜ

- Öte yandan Belçika'nın Brüksel kentinde bir metroda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler infial yarattı. Alkollü olduğu iddia edilen bir adam, yüzündeki maskeyi çıkararak elini ağzına götürdü. Parmaklarını ağzına sokan adam, daha sonra tükürük bulaştırdığı elini metro direğine sürdü. O anlar metrodaki başka bir yolcu tarafından görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan video, kısa sürede binlerce kez paylaşılırken, tuhaf ve kötü niyetli davranışından dolayı adama tepki yağdı. Belçika'da toplam 169 coronavirüsü vakası bulunuyor. Belçika Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede korona kaynaklı ilk can kaybının meydana geldiği açıklandı. Hayatını kaybeden hastanın 90 yaşında olduğu aktarıldı.


- Bahreyn'de tespit edilen koronavirüs vakası 189'a çıktı.

- Kuveyt Sağlık Bakanlığı, ülkede vaka sayısının 72'ye yükseldiğini açıkladı.

- İtalya'daki cezaevlerinde hafta sonu koronavirüse yönelik tedbirlere protesto olarak başlayıp isyana dönüşen olaylarda ölen mahkumların sayısı 12'ye çıktı.

- İran'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan'ın iyileşerek taburcu edildiği açıklandı.


RUSYA'DAN KORONAVİRÜS YASAKLARI

- Rusya'nın başkenti Moskova'da koronavirüsü nedeniyle 5 binden fazla kişinin katılacağı kitlesel etkinlik, miting, futbol maçları ve protesto gösterilerinin yasaklandığı açıklandı.

- Bulgaristan'da koronavirüs vaka sayısının 6'ya çıktığı bildirildi.

- ABD'de virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi.

- Norveç'te vaka sayısı 400'e yükseldi.


- Endonezya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Endonezya Sağlık Bakanlığı Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Ahmed Yurianto, yaptığı açıklamada, Kovid-19 tespit edilerek gözetim altında tutulan 53 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TÜRKİYE'DE İLK VAKA

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Gece saatlerinde kameraların karşısına geçen Koca, "Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir" dedi.


İNGİLİZ BAKANDA VİRÜS

- İngiltere'de Sağlık Bakanlığı Bünyesindeki Hasta Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Nadine Dorries'te coronavirüs tespit edildi. Dorries, son günlerde Başbakan Boris Johnson'ın da katıldığı bir resepsiyonda yer aldı ve geçen hafta parlamentoda yüzlerce parlamenterle bir arada bulundu.


BOLİVYA'DA İLK VAKA 

- Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın Sağlık Bakanı Anibal Cruz, daha önce İtalya'da bulunan iki kişide Covid-19 virüsünün bulunduğunu açıkladı. Cruz, ülkenin Oruro ve Santa Cruz eyaletlerinden yaşları 60 ve 64 olan virüsün bulaştığı iki kadının karantinaya alındığını söyledi.

PANAMA'DA İLK ÖLÜM 

- Panama Sağlık Bakanı Rosario Turner, diyabet ve zatürre rahatsızlıkları bulunan bir kişinin coronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

İSRAİL'DE VAKA SAYISI 70 OLDU

- İsrail Sağlık Bakanlığı, isimleri paylaşılmayan 12 İsrail vatandaşında daha Covid-19 tespit edildiği belirtildi. Böylelikle ülkedeki vaka sayısı 70'e yükseldi.

GÜRCİSTAN'DA SAYI 15'E YÜKSELDİ

- Gürcistan'da Covid-19 tespit edilen kişi sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

KARANTİNA OTELİNDE ÖLÜ SAYISI 26'YA ÇIKTI

- Çin basınındaki haberlerde ülkenin güneyindeki Fucien eyaletine bağlı Çüencou kentinde Hubey ve Cıciang eyaletlerinden gelen ve Covid-19 vakalarıyla temas eden hastaların kaldığı otelin çökmesi sonrasında ölü sayısının 26'ya çıktığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim