Rozelin ilk tedavisinin ardından Van’a geldi. Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’ı makamında ziyaret eden Rozelin ve ailesi Dr. Acar’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tuşba ilçesi Dilimli mahallesine oturan 7 yaşındaki küçük Rozelin’in doğuştan dili büyüyordu. Rozelin Karataş’ın dramı gazetelere yansırken birçok kişinin yüreğini burktu. Van’ın Tuşba İlçesi Dilimli Mahallesi’nde ikamet eden 6 kişilik Karataş ailesi maddi imkânsızlıklardan dolayı 7 yaşındaki kızlarını ameliyat edememesi ise aileye acı veriyordu. Gazete ve Televizyonda yer alan haberler özerine İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’la görüşen aileye gerekli destek sağlanarak Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne gönderildi.

MUTLULUĞUNU DR. ACAR İLE PAYLAŞTI

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde pediatrik onkolojide tedavi gören Rozelin Karataş’a hemanjiom tanısı konularak ilk müdahale yapıldı. Küçük Rozelin Ankara dönüşü ailesiyle birlikte ayağının tozuyla İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’a sürpriz yaparak makamında ziyaret etti. Karataş Ailesi burada kızı Rozeline yardımcı oldukları için Dr. Acar’a teşekkürlerini ifade ederek doydukları memnuniyeti dile getirdi. Rozelin’in dorumunun iyeye gittiğini ve diline yapılan ilk müdahale sonrası küçüldüğünü gören aile mutluluklarını Dr. Acar’la paylaştı.

‘ROZELİN’İN İYİLEŞMESİ BİZİ SEVİNDİRDİ’

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Rozelin Karataş’ın sağlığıyla ilgili duydukları memnuniyeti dile getirerek Karataş ailesine yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti. Dr. Acar “Küçük Rozelin için gerekli desteği sağladık ve Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edilip tedavi altına alındı. Burada yapılan ilk müdahalelerin başarılı geçmiş olduğunu görmekteyiz. Bu da bizi sevindirdi. Hastanın tedavi öncesi ve sonrası tedaviye verdiği yanıt, klinik ve Laboratuar bulguları ile birlikte tedavi süreci devam edecek. Küçük Rozelin için temizlik ve hijyen şart. Bu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim