Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “HDP, İmralı, Kandil arasında zikzaklar var" diyerek, genel seçimlerden sonra “çözüm süreci” görüşmelerini kiminle sürdüreceklerini gözden geçireceklerini söyledi.

 

Başbakan Davutoğlu, ziyaret için gittiği Diyarbakır’da Habertürk televizyonun canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“Seçim hususunda sürecin gidişatını etkileyen ayrılıklar var” diyen Davutoğlu,” Seçimden sonra kimle görüşmeye devam edeceğimizi masaya koyacağız. 8 Haziran'dan sonrası kimi muhatap alacağımızı gözden geçireceğiz” dedi.

 

Davutoğlu, “Demirtaş’ın ağzından ‘Silahlı mücadelenin bitmesi lazım’ diye bir şey duydunuz mu? Bizim için kilitlenen nokta şurası: Silahlar bırakılacak mı, bırakılmayacak mı? ‘7 Haziran’da barajı aşarsam ne âlâ, aşmazsam çatışırım’ gibi bir yaklaşım kabul edilemez”şeklinde konuştu.

 

Davutoğlu, bugün devlet baskısından ziyade örgüt baskısının bölgeye hâkim olduğunu belirterek, “Alanda tahakküm kurmaya çalışan örgüt baskısından herkes bahseder. HDP bunu teşvik ediyor, buna göz yumuyor"ifadelerini kullandı.

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın AK Parti’ye yönelik saldırıları kınamadığını söyleyen Davutoğlu,konuşmasına şöyle devam etti.

 

“Evvelsi gün bizim mitingimize katılan 3 kızımıza HDP bürosunda saldırıda bulunuldu. Demirtaş’a çağrıda bulunuyorum, yapsın gereğini. Van’da, Batman’da, Siirt’te HDP’liler adaylarımıza saldırdı, yapsın gereğini. Şırnak’ta hangi partiden olduğu önemli değil, 2 can gitti. Demirtaş’a da talimat veren yerler var. Onun için doğuda başka, batıda başka konuşuyor. Cemil Bayık çıktı, açıkça tehdit ediyor. ‘Ya HDP’ye oy verirsin, ya da sonuç iyi olmaz’. Ne demek sonuç iyi olmaz.”

Editör: TE Bilisim