ŞEHRİVAN HABER: 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son dönemlerde aşı çalışmalarıyla birlikte vaka sayılarında da ciddi azalmalar meydana gelse de havaların ısınmasıyla birlikte vaka sayısında tekrar artış yaşandı. Sağlık Bakanlığının haftalık Covid-19 verilerine göre, 13-19 Haziran'da 10 bin 954 kişinin testi pozitif çıkarken, 19 kişi de hayatını kaybetti. Haziranın ilk yarısında 7 bin 500 civarında seyreden haftalık vaka sayıları, bu hafta yaklaşık yüzde 50 arttı. En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller sıralamasında Bingöl, Muş ve Bitlis yer alırken, Van’da yüzde 75 aşı oranıyla bölgede ikinci sırada yer aldı. 

VAN’DA AŞI ORANI UMUT VERİYOR! 

Türkiye genelinde vaka sayıları artışa geçerken, gözler aşı oranı düşük illere çevrildi. Birinci ve ikinci doz da mavi kategoriye yükselemeyen illerde vaka sayısında artış yaşanırken, son durum da endişenledirmeye devam ediyor. Pandeminin başından bu yana gerek vaka sayısında gerek aşı oranında çok iyi bir durumda olan Van, yüzde 75 aşı oranıyla da bölge de ikinci sırada yer alıyor. 

BİR HAFTADA YÜZDE 50 VAKA ARTIŞI

Haziranın ilk yarısında 7 bin 500 civarında seyreden haftalık vaka sayılarında, bu hafta yaklaşık yüzde 50 artış hesaplandı. Türkiye'de ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 96 bin 696'ya yükselirken, 99 bin 15 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 818 bin 598 doza ulaştı.18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu. En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Editör: TE Bilisim